Lax i ugn med ingefära, chili och lime

Betyg (1-5):
3.23 (22 betyg)

Asiatisk ugnslax på bädd av pak choy serveras med jasminris.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 grovhackad pak choy
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk honung
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.5 hackad röd chilifrukt
  • 1 lime, saft och tunna skivor
  • 1 msk sesamfrö
  • Till servering
  • 3 dl jasminris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lägg pak choy i en ugnsform och lägg laxen ovanpå. Strö salt på fisk och grönsaker.
  4. Blanda honung, ingefära, chili och saft från halva limen och pensla fisken med blandningen. Lägg på några limeskivor och strö över sesamfrön. Låt stå i ugnen i cirka 15 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55°.
  5. Servera Laxen med riset.

Tips

Var försiktig när du använder lime med skal, kan lätt bli beskt när den värms upp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Laban

2015-07-21

jag tror inte det blir gott om man skiter i kålen...

lmgtfy

2015-05-29

http://lmgtfy.com/?q=Pak+Choy

Bustrucker

2014-10-26

MEEEEN, skit i kålen! Hur smakade maten!?

caroline

2014-05-12

lät inte detta smaskigt?

Pak choy är inte samma sak som kinakål/salladskål! Pak choy liknar mer mangold/spenat i sitt utseende!!

2014-04-07

Pak choy är inte samma sak som kinakål/salladskål! Pak choy liknar mer mangold/spenat i sitt utseende!!

Carina

2013-03-16

Gott men mer pak coy är nog bra att tänka på.

shirley

2012-12-13

Laxen var god men kinakålen var inget bra till.

Peter

2012-11-28

Pak Choy = Kinakål, kallas även för kinesisk kål eller salladskål (Brassica rapa ssp. chinensis var. perviridis) är en av många varieteter av arten åkerkål i familjen korsblommiga växter. Kinakålen har långa ljusgröna blad som upptill blir krusiga och mer gröna. Bladen bildar ett cylindriskt huvud och är spröda med en mild kålsmak. Växten som är ettårig härstammar från Japan och Kina där den odlats under lång tid. I Europa börjades den odlas i Österrike och Schweiz i mitten av 1900-talet.

Peter

2012-11-28

Pak Choy (pak tsoi, paksoi) Pak choy (Pak tsoi ="vit grönsak" på kantonesiska) är en underart till kål, nära besläktad med kinesisk kål. Det är en 10-15 cm hög ört med mjuka mörkgröna blad och vit bladstjälk, påminnande om mangold. Pak choi härstammar från Kina/Japan. En ny upplevelse för oss euroupéer. Den introducerade så sent som på 1980-talet. Pak choy äts rå t ex i sallader, men kan även förvällas (hastigt kokas) samt wokas. Går även bra att stuva. Passar bra med andra grönsaker till fisk eller kött. Förvaras i kylskåp +2-4°, helst i plastpåse. Koktid: Förvälles (hastig kokning).

Maria Söderberg

2012-11-20

Hmm, blev lite sådär. Fisken hade mått bra av lite salt och det hade nog passat bättre med nudlar till än potatis. Men, potatisen blev mkt god, smart att laga den samtidigt som nåt annat i ugnen, kändes som att det gick fort!

Maria Söderberg

2012-11-19

Pak choy är en sorts kål. Dom hade inte det i affären så jag tog spenat istället, ska testa nu.

Marianne

2012-11-19

Håller med de två tidigare, passar det med romsås till? Aldrig hört talas om pak choy

Berra

2012-11-19

Ja vad är pak choy, nu då?? och var finns det!

Gull-Britt Jönsson

2012-11-19

Vad är pak choy och finns det i alla era matbutiker? Hade varit jättebra om det stått i receptet vad det är!

Christina

2012-11-19

Saknar sås till.......

Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(150)

Bowl med sashimilax

(4)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Fisktaco

(3)

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 grovhackad pak choy
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk honung
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.5 hackad röd chilifrukt
  • 1 lime, saft och tunna skivor
  • 1 msk sesamfrö
  • Till servering
  • 3 dl jasminris

Lax i ugn med ingefära, chili och lime

Betyg (1-5):
3.23 (22 betyg)

Asiatisk ugnslax på bädd av pak choy serveras med jasminris.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lägg pak choy i en ugnsform och lägg laxen ovanpå. Strö salt på fisk och grönsaker.
  4. Blanda honung, ingefära, chili och saft från halva limen och pensla fisken med blandningen. Lägg på några limeskivor och strö över sesamfrön. Låt stå i ugnen i cirka 15 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55°.
  5. Servera Laxen med riset.

Tips

Var försiktig när du använder lime med skal, kan lätt bli beskt när den värms upp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Laban

2015-07-21

jag tror inte det blir gott om man skiter i kålen...

lmgtfy

2015-05-29

http://lmgtfy.com/?q=Pak+Choy

Bustrucker

2014-10-26

MEEEEN, skit i kålen! Hur smakade maten!?

caroline

2014-05-12

lät inte detta smaskigt?

Pak choy är inte samma sak som kinakål/salladskål! Pak choy liknar mer mangold/spenat i sitt utseende!!

2014-04-07

Pak choy är inte samma sak som kinakål/salladskål! Pak choy liknar mer mangold/spenat i sitt utseende!!

Carina

2013-03-16

Gott men mer pak coy är nog bra att tänka på.

shirley

2012-12-13

Laxen var god men kinakålen var inget bra till.

Peter

2012-11-28

Pak Choy = Kinakål, kallas även för kinesisk kål eller salladskål (Brassica rapa ssp. chinensis var. perviridis) är en av många varieteter av arten åkerkål i familjen korsblommiga växter. Kinakålen har långa ljusgröna blad som upptill blir krusiga och mer gröna. Bladen bildar ett cylindriskt huvud och är spröda med en mild kålsmak. Växten som är ettårig härstammar från Japan och Kina där den odlats under lång tid. I Europa börjades den odlas i Österrike och Schweiz i mitten av 1900-talet.

Peter

2012-11-28

Pak Choy (pak tsoi, paksoi) Pak choy (Pak tsoi ="vit grönsak" på kantonesiska) är en underart till kål, nära besläktad med kinesisk kål. Det är en 10-15 cm hög ört med mjuka mörkgröna blad och vit bladstjälk, påminnande om mangold. Pak choi härstammar från Kina/Japan. En ny upplevelse för oss euroupéer. Den introducerade så sent som på 1980-talet. Pak choy äts rå t ex i sallader, men kan även förvällas (hastigt kokas) samt wokas. Går även bra att stuva. Passar bra med andra grönsaker till fisk eller kött. Förvaras i kylskåp +2-4°, helst i plastpåse. Koktid: Förvälles (hastig kokning).

Maria Söderberg

2012-11-20

Hmm, blev lite sådär. Fisken hade mått bra av lite salt och det hade nog passat bättre med nudlar till än potatis. Men, potatisen blev mkt god, smart att laga den samtidigt som nåt annat i ugnen, kändes som att det gick fort!

Maria Söderberg

2012-11-19

Pak choy är en sorts kål. Dom hade inte det i affären så jag tog spenat istället, ska testa nu.

Marianne

2012-11-19

Håller med de två tidigare, passar det med romsås till? Aldrig hört talas om pak choy

Berra

2012-11-19

Ja vad är pak choy, nu då?? och var finns det!

Gull-Britt Jönsson

2012-11-19

Vad är pak choy och finns det i alla era matbutiker? Hade varit jättebra om det stått i receptet vad det är!

Christina

2012-11-19

Saknar sås till.......

Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(150)

Bowl med sashimilax

(4)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Fisktaco

(3)

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies