Lättkokt vitkål med ostsås

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

Vitkålen får liv med sås av lagrad ost och grädde.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 700 g färsk vitkål
  • Ostsås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl riven lagrad ost, gärna en del parmesan
  • 2 dl krutonger eller grovt hackade hasselnötter

Gör så här

Vitkål

  1. Skär kålen i klyftor. Koka dem nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt kålen rinna av väl.

Ostsås

  1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och grädden. Koka upp under vispning och låt koka 3-4 minuter. Smaksätt med salt och peppar och rör ner osten.
  2. Lägg upp kålen, häll över såsen och strö över krutonger eller hackade nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatfyllda potatisar

(0)

Lunchlådesallad

(5)

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

(3)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Squashplättar

(91)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 700 g färsk vitkål
  • Ostsås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl riven lagrad ost, gärna en del parmesan
  • 2 dl krutonger eller grovt hackade hasselnötter

Lättkokt vitkål med ostsås

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

Vitkålen får liv med sås av lagrad ost och grädde.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Vitkål

  1. Skär kålen i klyftor. Koka dem nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt kålen rinna av väl.

Ostsås

  1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och grädden. Koka upp under vispning och låt koka 3-4 minuter. Smaksätt med salt och peppar och rör ner osten.
  2. Lägg upp kålen, häll över såsen och strö över krutonger eller hackade nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatfyllda potatisar

(0)

Lunchlådesallad

(5)

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

(3)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Squashplättar

(91)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies