
Lättbakat hasselnötsbröd
Ett enkelt bröd som gräddas kort tid i mycket stark ugnsvärme och sedan gräddas klart i eftervärmen. Brödet får en kraftig och läcker skorpa. Mycket gott! - Recept av Anna bergström och Fanny bergström
- (8)
- 25 g jäst
- 3 dl kallt vatten
- 3 dl naturell yoghurt 10%
- 2 dl grahamsmjöl
- 10 dl vetemjöl special
- 150 g hasselnötter eller 2 dl solrosfrön
- 2 msk sesamfrön, att strö över
- 1 msk salt
Gör så här
- Smula ner jästen i en bunke och häll på lite av vattnet. Rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, yoghurt, grahamsmjöl, salt, vetemjöl och nötter. Arbeta till en aningen kladdig deg.
- Strö över lite mjöl, lägg över en bakduk och jäs degen i rumsvärme drygt 1 timme, eller över natten i kylskåp (blir allra godast). Vält ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Forma en lång limpa. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
- Pensla brödet med kallt vatten och strö ev över sesamfröna. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. (Håll koll på färgen.)
- Stäng av ugnsvärmen och låt brödet stå kvar i ugnen tills det har en innertemperatur på 96–98°, ca 15 min. Låt svalna på galler.
Liknande recept
Lättbakat hasselnötsbröd
Ett enkelt bröd som gräddas kort tid i mycket stark ugnsvärme och sedan gräddas klart i eftervärmen. Brödet får en kraftig och läcker skorpa. Mycket gott! - Recept av Anna bergström och Fanny bergström
Gör så här
- Smula ner jästen i en bunke och häll på lite av vattnet. Rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, yoghurt, grahamsmjöl, salt, vetemjöl och nötter. Arbeta till en aningen kladdig deg.
- Strö över lite mjöl, lägg över en bakduk och jäs degen i rumsvärme drygt 1 timme, eller över natten i kylskåp (blir allra godast). Vält ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Forma en lång limpa. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
- Pensla brödet med kallt vatten och strö ev över sesamfröna. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. (Håll koll på färgen.)
- Stäng av ugnsvärmen och låt brödet stå kvar i ugnen tills det har en innertemperatur på 96–98°, ca 15 min. Låt svalna på galler.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-10-24
Hej Britt-Marie! Det skall vara 1 msk salt, och står nu i ingredienslistan! Lycka till i köket!
2019-10-16
Det skall vara 1 msk salt!
2019-10-15
Det står också 1 msk salt!! Ända i receptet så det blir rätt!
2019-10-15
I tidningen mer Smak står det 3% naturell youghurt. Lagat detta flera gånger, väldigt gott och enkelt. I viken tidning? Månad o år? Lättare att hitta det då. Tack
2019-07-08
Hej Emma! Det har visst trillat bort ur ingredienslistan. 1 tsk salt ska det vara. hälsar Elsa, webbredaktör
2019-07-07
Hur mycket salt?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2019-10-24
Hej Britt-Marie! Det skall vara 1 msk salt, och står nu i ingredienslistan! Lycka till i köket!
Britt-marie
2019-10-16
Det skall vara 1 msk salt!
Britt-marie
2019-10-15
Det står också 1 msk salt!! Ända i receptet så det blir rätt!
Britt-marie
2019-10-15
I tidningen mer Smak står det 3% naturell youghurt. Lagat detta flera gånger, väldigt gott och enkelt. I viken tidning? Månad o år? Lättare att hitta det då. Tack
Coop
2019-07-08
Hej Emma! Det har visst trillat bort ur ingredienslistan. 1 tsk salt ska det vara. hälsar Elsa, webbredaktör
Emma
2019-07-07
Hur mycket salt?