Lättbakat hasselnötsbröd

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Ett enkelt bröd som gräddas kort tid i mycket stark ugnsvärme och sedan gräddas klart i eftervärmen. Brödet får en kraftig och läcker skorpa. Mycket gott! - Recept av Anna bergström och Fanny bergström

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn och jästid
Ugnstemperatur:250º
1 limpa
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 25 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 3 dl naturell yoghurt 10%
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 10 dl vetemjöl special
  • 150 g hasselnötter eller 2 dl solrosfrön
  • 2 msk sesamfrön, att strö över
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll på lite av vattnet. Rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, yoghurt, grahamsmjöl, salt, vetemjöl och nötter. Arbeta till en aningen kladdig deg.
  2. Strö över lite mjöl, lägg över en bakduk och jäs degen i rumsvärme drygt 1 timme, eller över natten i kylskåp (blir allra godast). Vält ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Forma en lång limpa. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  3. Pensla brödet med kallt vatten och strö ev över sesamfröna. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. (Håll koll på färgen.)
  4. Stäng av ugnsvärmen och låt brödet stå kvar i ugnen tills det har en innertemperatur på 96–98°, ca 15 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-24

Hej Britt-Marie! Det skall vara 1 msk salt, och står nu i ingredienslistan! Lycka till i köket!

Britt-marie

2019-10-16

Det skall vara 1 msk salt!

Britt-marie

2019-10-15

Det står också 1 msk salt!! Ända i receptet så det blir rätt!

Britt-marie

2019-10-15

I tidningen mer Smak står det 3% naturell youghurt. Lagat detta flera gånger, väldigt gott och enkelt. I viken tidning? Månad o år? Lättare att hitta det då. Tack

Coop

2019-07-08

Hej Emma! Det har visst trillat bort ur ingredienslistan. 1 tsk salt ska det vara. hälsar Elsa, webbredaktör

Emma

2019-07-07

Hur mycket salt?

Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Nötbröd

(2)

Lingonmarmelad

(2)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Valnötsbröd

(18)

Hasselnötskavring (mini)

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 3 dl naturell yoghurt 10%
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 10 dl vetemjöl special
  • 150 g hasselnötter eller 2 dl solrosfrön
  • 2 msk sesamfrön, att strö över
  • 1 msk salt

Lättbakat hasselnötsbröd

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Ett enkelt bröd som gräddas kort tid i mycket stark ugnsvärme och sedan gräddas klart i eftervärmen. Brödet får en kraftig och läcker skorpa. Mycket gott! - Recept av Anna bergström och Fanny bergström

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn och jästid
Ugnstemperatur:250º
1 limpa
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll på lite av vattnet. Rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, yoghurt, grahamsmjöl, salt, vetemjöl och nötter. Arbeta till en aningen kladdig deg.
  2. Strö över lite mjöl, lägg över en bakduk och jäs degen i rumsvärme drygt 1 timme, eller över natten i kylskåp (blir allra godast). Vält ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Forma en lång limpa. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  3. Pensla brödet med kallt vatten och strö ev över sesamfröna. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. (Håll koll på färgen.)
  4. Stäng av ugnsvärmen och låt brödet stå kvar i ugnen tills det har en innertemperatur på 96–98°, ca 15 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-24

Hej Britt-Marie! Det skall vara 1 msk salt, och står nu i ingredienslistan! Lycka till i köket!

Britt-marie

2019-10-16

Det skall vara 1 msk salt!

Britt-marie

2019-10-15

Det står också 1 msk salt!! Ända i receptet så det blir rätt!

Britt-marie

2019-10-15

I tidningen mer Smak står det 3% naturell youghurt. Lagat detta flera gånger, väldigt gott och enkelt. I viken tidning? Månad o år? Lättare att hitta det då. Tack

Coop

2019-07-08

Hej Emma! Det har visst trillat bort ur ingredienslistan. 1 tsk salt ska det vara. hälsar Elsa, webbredaktör

Emma

2019-07-07

Hur mycket salt?

Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Nötbröd

(2)

Lingonmarmelad

(2)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Valnötsbröd

(18)

Hasselnötskavring (mini)

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies