Lätt rökig tomatdipp med torkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Krämig tomatdipp med smak av sol.

Tillagningstid: 10 min + tid att ugnstorka
Ugnstemperatur:150º
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg mogna tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 skivor vitt bröd, helst dagsgammalt
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • tabasco eller rökig chili
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna på mitten och skär bort kvistfästet. Skala och krossa vitlöksklyftorna.
  2. Lägg tomater och vitlök på en plåt. Ringla över olja, salta och lägg på timjankvistar.
  3. Ställ in i ugnen ca 3 timmar.
  4. Mixa tomater, vitlök och bröd. Rör ned olivolja. Smaka av med vinäger, salt och lite tabasco.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(177)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg mogna tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 skivor vitt bröd, helst dagsgammalt
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • tabasco eller rökig chili
  • salt

Lätt rökig tomatdipp med torkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Krämig tomatdipp med smak av sol.

Tillagningstid: 10 min + tid att ugnstorka
Ugnstemperatur:150º
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna på mitten och skär bort kvistfästet. Skala och krossa vitlöksklyftorna.
  2. Lägg tomater och vitlök på en plåt. Ringla över olja, salta och lägg på timjankvistar.
  3. Ställ in i ugnen ca 3 timmar.
  4. Mixa tomater, vitlök och bröd. Rör ned olivolja. Smaka av med vinäger, salt och lite tabasco.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(177)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)