
Lätt rökig tomatdipp med torkade tomater
Betyg (1-5):
Krämig tomatdipp med smak av sol.
Tillagningstid: 10 min + tid att ugnstorka
Ugnstemperatur:150º
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg mogna tomater
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2 kvistar färsk timjan
- 2 skivor vitt bröd, helst dagsgammalt
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- tabasco eller rökig chili
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna på mitten och skär bort kvistfästet. Skala och krossa vitlöksklyftorna.
- Lägg tomater och vitlök på en plåt. Ringla över olja, salta och lägg på timjankvistar.
- Ställ in i ugnen ca 3 timmar.
- Mixa tomater, vitlök och bröd. Rör ned olivolja. Smaka av med vinäger, salt och lite tabasco.
Liknande recept
Lätt rökig tomatdipp med torkade tomater
Betyg (1-5):
Krämig tomatdipp med smak av sol.
Tillagningstid: 10 min + tid att ugnstorka
Ugnstemperatur:150º
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna på mitten och skär bort kvistfästet. Skala och krossa vitlöksklyftorna.
- Lägg tomater och vitlök på en plåt. Ringla över olja, salta och lägg på timjankvistar.
- Ställ in i ugnen ca 3 timmar.
- Mixa tomater, vitlök och bröd. Rör ned olivolja. Smaka av med vinäger, salt och lite tabasco.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!