Lasagne med sojafärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.98 (59 betyg)

Vegetarisk lasagne med sojafärs, grönsaker och krämig ostsås. Lättlagad och perfekt att förbereda dagen innan servering.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 lasagneplattor
  • Sojafärs:
  • 2 hackade gula lökar
  • 300 g soja -färs
  • 400 g krossade tomater, på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ostsås:
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl ost
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs lök och färs i smör under omrörning. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljongtärningar, örter och pressad vitlök.
  2. Koka under lock på svag värme 10 min. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

Ostsås

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken lite i taget. Koka upp under omrörning, sänk värmen och koka ca 5 min. Rör ner 2 dl av osten och smaka av med salt. Bred ut hälften av ostsåsen i en djup, ugnssäker form (ca 20 x 30 cm).
  2. Varva plattorna i tre lager med sojafärsen i de två mellanlagren. Bred ut resten av ostsåsen överst.
  3. Strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min

Tips

Man kan förbereda lasagnen dagen innan till punkt 5, och gratinera ca 40 min vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lukas

2020-11-18

Den här lasagnen är INTE vegetarisk. En vegan äter vegetarisk kost. En vegetarian äter kakor-ovo-vegetarisk kost. Vänligen rätta!

Jenny

2020-02-16

Christina, det står 3dl i receptet men endast 2dl skall användas i såsen =)

Christina

2020-01-25

Strö över resten av osten? Står ju ingenstans om hur mycket ost det ska vara?

Golara

2019-11-24

Går utmärkt att göra denna lasagne vegansk. Bara byta ut smör, mjölk och ost till veganska alternativ. Det har gjort ,smakar utmärkt .

Checkbox Coop

2019-03-22

Hej Vego Arne! Nej, den här lasagnen är inte vegansk, den innehåller mjölk, smör och ost samt lasagneplattor (ägg). Den är alltså lakto-ovo-vegetarisk. Vad jag kan se står det inte någonstans att den skulle vara vegansk? /Elsa, webbredaktör

Vego Arne

2019-03-16

Är den här verkligen vegansk???

Liknande recept

Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Misosoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Thaigryta med mifustrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tofu tikka masala

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Chili con carne med mifú

Betyg
Betyg
(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 10 lasagneplattor
  • Sojafärs:
  • 2 hackade gula lökar
  • 300 g soja -färs
  • 400 g krossade tomater, på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ostsås:
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl ost
  • 0.5 tsk salt

Lasagne med sojafärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.98 (59 betyg)

Vegetarisk lasagne med sojafärs, grönsaker och krämig ostsås. Lättlagad och perfekt att förbereda dagen innan servering.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och färs i smör under omrörning. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljongtärningar, örter och pressad vitlök.
  2. Koka under lock på svag värme 10 min. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

Ostsås

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken lite i taget. Koka upp under omrörning, sänk värmen och koka ca 5 min. Rör ner 2 dl av osten och smaka av med salt. Bred ut hälften av ostsåsen i en djup, ugnssäker form (ca 20 x 30 cm).
  2. Varva plattorna i tre lager med sojafärsen i de två mellanlagren. Bred ut resten av ostsåsen överst.
  3. Strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min

Tips

Man kan förbereda lasagnen dagen innan till punkt 5, och gratinera ca 40 min vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lukas

2020-11-18

Den här lasagnen är INTE vegetarisk. En vegan äter vegetarisk kost. En vegetarian äter kakor-ovo-vegetarisk kost. Vänligen rätta!

Jenny

2020-02-16

Christina, det står 3dl i receptet men endast 2dl skall användas i såsen =)

Christina

2020-01-25

Strö över resten av osten? Står ju ingenstans om hur mycket ost det ska vara?

Golara

2019-11-24

Går utmärkt att göra denna lasagne vegansk. Bara byta ut smör, mjölk och ost till veganska alternativ. Det har gjort ,smakar utmärkt .

Checkbox Coop

2019-03-22

Hej Vego Arne! Nej, den här lasagnen är inte vegansk, den innehåller mjölk, smör och ost samt lasagneplattor (ägg). Den är alltså lakto-ovo-vegetarisk. Vad jag kan se står det inte någonstans att den skulle vara vegansk? /Elsa, webbredaktör

Vego Arne

2019-03-16

Är den här verkligen vegansk???

Liknande recept

Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Misosoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Thaigryta med mifustrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tofu tikka masala

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Chili con carne med mifú

Betyg
Betyg
(3)