
Lasagne med kyckling
Betyg (1-5):
Krämig kycklinglasagne med gröna oliver, vitlök och klassisk bechamelsås som toppas med riven halloumi. Servera med en fräsch och middagen är redo att avnjutas!
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g lasagneplattor
- Fyllning:
- 2 msk olivolja
- 500 g tärnad kycklingbröstfilé
- 1 hackad gul lök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 400 g krossade tomater
- 2 dl hackade gröna oliver
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Bechamelsås:
- 20 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.25 tsk riven muskotnöt
- 1 tsk salt
- Toppa med:
- 250 g riven halloumi
Gör så här
- Hetta upp olja i en panna. Bryn kyckling, lök och vitlök 2-3 minuter. Tillsätt krossade tomater och oliver. Salta och peppra. Låt koka cirka 10 minuter.
Bechamelsås
- Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.
- Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med riven halloumi. Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter
Liknande recept
Lasagne med kyckling
Betyg (1-5):
Krämig kycklinglasagne med gröna oliver, vitlök och klassisk bechamelsås som toppas med riven halloumi. Servera med en fräsch och middagen är redo att avnjutas!
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp olja i en panna. Bryn kyckling, lök och vitlök 2-3 minuter. Tillsätt krossade tomater och oliver. Salta och peppra. Låt koka cirka 10 minuter.
Bechamelsås
- Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.
- Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med riven halloumi. Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!