Lasagne med kassler och zucchini

Betyg (1-5):
3.32 (38 betyg)

Krämig lasagne med zucchini, ost och rökt fläskkött.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 25 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 zucchini
  • 300 g kassler
  • 200 g lasagneplattor
  • 170 g riven ost, riven eller hyvlad, gärna emmenthaler
  • Vitkålssallad:
  • 400 g vitkål i tunna klyftor
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och häll i mjöl. Värm tills mjöl och smör blandat sig. Häll i mjölken i en tunn stråle under vispning. Vispa hela tiden medan såsen blir varm och låt sjuda tills den tjocknat, cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen.
  2. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel och strö över lite salt. Skiva kassler tunt.
  3. Varva sås, lasagneplattor, zucchini, kassler och ost i en gratängform. Toppa med sås och ost. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter. Täck eventuellt med folie på slutet om lasagnen blir för mörk.

Vitkålssallad

  1. Blanda ingredienserna till vitkålssalladen, smaka av med salt och peppar och servera till lasagnen.

Tips

Saltet på zucchiniskivorna drar ut lite vätska så det inte blir för vattnigt i gratängen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Marie

2019-11-09

Vi tog lite chiliflakes i såsen samt la till ananasskivor skuren i bitar.

Ledsen matlagare

2015-05-06

25 g smör till 4 msk vetemjöl? Det finns inte en chans att det är rätt och riktigt, troligt tråkigt. Det är ju inte meningen att det ska bli som en kaka i vispen innan man häller på mjölken för att sedan hoppas på att alla mjölklumpar försvinner :-(

Ewa-Pia

2013-07-07

Skulle göra lasagnen enl beskrivningen i Coop nära tidningen tur man älskar att laga mat o tur att jag inte den därefter hugaligen ges vad massor med fel där var tvi vale kunde fått solsting tidningen var 1/7 -7/7 2013 dom får bättra sig

siw

2013-05-13

supergott, la till frästa champinjoner, gul lök och lite vitlök. Riktigt smaskens

Liknande recept

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Älggryta med svamp och paprika

(64)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 zucchini
  • 300 g kassler
  • 200 g lasagneplattor
  • 170 g riven ost, riven eller hyvlad, gärna emmenthaler
  • Vitkålssallad:
  • 400 g vitkål i tunna klyftor
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Lasagne med kassler och zucchini

Betyg (1-5):
3.32 (38 betyg)

Krämig lasagne med zucchini, ost och rökt fläskkött.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och häll i mjöl. Värm tills mjöl och smör blandat sig. Häll i mjölken i en tunn stråle under vispning. Vispa hela tiden medan såsen blir varm och låt sjuda tills den tjocknat, cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen.
  2. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel och strö över lite salt. Skiva kassler tunt.
  3. Varva sås, lasagneplattor, zucchini, kassler och ost i en gratängform. Toppa med sås och ost. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter. Täck eventuellt med folie på slutet om lasagnen blir för mörk.

Vitkålssallad

  1. Blanda ingredienserna till vitkålssalladen, smaka av med salt och peppar och servera till lasagnen.

Tips

Saltet på zucchiniskivorna drar ut lite vätska så det inte blir för vattnigt i gratängen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Marie

2019-11-09

Vi tog lite chiliflakes i såsen samt la till ananasskivor skuren i bitar.

Ledsen matlagare

2015-05-06

25 g smör till 4 msk vetemjöl? Det finns inte en chans att det är rätt och riktigt, troligt tråkigt. Det är ju inte meningen att det ska bli som en kaka i vispen innan man häller på mjölken för att sedan hoppas på att alla mjölklumpar försvinner :-(

Ewa-Pia

2013-07-07

Skulle göra lasagnen enl beskrivningen i Coop nära tidningen tur man älskar att laga mat o tur att jag inte den därefter hugaligen ges vad massor med fel där var tvi vale kunde fått solsting tidningen var 1/7 -7/7 2013 dom får bättra sig

siw

2013-05-13

supergott, la till frästa champinjoner, gul lök och lite vitlök. Riktigt smaskens

Liknande recept

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies