Lasagne med halloumi och paprika
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Lasagne med halloumi och paprika

3.21 (75 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
Tomatsås:
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 tärnade paprikor
  • 1 msk oregano
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek, eventuellt
Vit sås:
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 200 g riven halloumi
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 1 msk hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn lök, vitlök, paprika och oregano i olivolja i en stor stekpanna eller gryta, 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 10 minuter.

  2. 2

    Smält smöret i en kastrull, dra ner värmen och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt koka upp under omrörning och sjud ca 3 minuter. Tillsätt den rivna osten.

  3. 3

    Blanda såserna men spara cirka 2 deciliter av den vita såsen till lasagnens översta lager. Varva de blandade såserna med pastaplattorna i tre lager, i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och persiljan.

  4. 4

    Grädda i ugnen 15-20 minuter tills lasagnen fått fin färg.

Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Thomas

    Ni som kompletterat receptet med bacon, spännande, hur gjorde ni det? Stekte ni bacon innan och blandade in det i tomatsåsen? Låter också gott, men vi gjorde helt enligt receptet, alltså vegetariskt , första gången. Också lyckat!

  • Marie

    En ny favorit hos hela familjen! Ska prova att tillsätta röda linser och färska champinjoner.

  • Natalie

    Underbar!!!!

  • Emma

    Otroligt gott!

Visa fler