Långpannebröd

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 0.5 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 3 kokta och rivna potatisar
  • 1 riven morot
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk stött kummin
  • 2 msk råsocker
  • 7 dl ljummet vatten
  • 12 dl grov glutenfri mjölmix

Gör så här

  1. Mät upp alla ingredienser i en degbunke. Arbeta ihop allt till en deg i en matberedare eller för hand, ca 5 minuter. Lägg den i en eller flera smorda långpannor och platta ut degen med handen.
  2. Skär degplattan i rutor med en kniv, 4 x 6 stycken. Låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
  3. Sätt på ugnen. Grädda brödet i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk. Bryt brödet i rutor.

Tips

Brödet går bra att frysas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 3 kokta och rivna potatisar
  • 1 riven morot
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk stött kummin
  • 2 msk råsocker
  • 7 dl ljummet vatten
  • 12 dl grov glutenfri mjölmix

Långpannebröd

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp alla ingredienser i en degbunke. Arbeta ihop allt till en deg i en matberedare eller för hand, ca 5 minuter. Lägg den i en eller flera smorda långpannor och platta ut degen med handen.
  2. Skär degplattan i rutor med en kniv, 4 x 6 stycken. Låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
  3. Sätt på ugnen. Grädda brödet i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk. Bryt brödet i rutor.

Tips

Brödet går bra att frysas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies