Långkokt högrev med kanel och spiskummin

Betyg (1-5):
2.9 (21 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1 kg högrev
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk olja
  • 1 hackad gul lök
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 4 morötter i bitar
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl öl, gärna mörkt
  • 2 msk mango chutney
  • 2 lagerblad
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk koriander
  • 1 kanelstång
  • 1 skivad röd chili eventuellt
  • 25 g smör eventuellt

Gör så här

  1. Ta bort ev senor och skär köttet i bitar, ca 3 cm. Vänd köttbitarna i mjöl och bryn dem i omgångar i en het panna med olja. Lägg över köttet i en gryta.
  2. Hetta upp mer olja och stek lök, vitlök, morot och tomatpuré ca 3 min. Lägg lök och morötter i grytan med köttet och tillsätt resten av ingredienserna utom smöret.
  3. Lägg på ett tättslutande lock och koka på låg värme ca 1 tim och 30 min. Ta bort locket de sista 30 min. Rör ev ner smör i grytan precis före servering.

Tips

Servera gärna grytan med couscous, rostad mandel, koriander och en klick yoghurt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liselotte

2015-10-17

Jag gillar spiskummin, men 1 msk blev för mycket här tycker jag. Ta lite mindre först och smaka dig fram är min rekommendation.

Gunilla

2013-11-17

Lagade denna i dag tillsammans med min dotter. Tycker att den blev jättegod. Lite annorlunda smak. Vi glömde att lägga i smöret men tycker inte att det behövdes. Åt den med cous cous, spenatsallad, lättcreme fraiche och mango chutney.

Liknande recept

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Docentens dillpasta

(6)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Kryddiga honungsribs

(17)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(19)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Frikadeller i currysås

(9)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg högrev
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk olja
  • 1 hackad gul lök
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 4 morötter i bitar
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl öl, gärna mörkt
  • 2 msk mango chutney
  • 2 lagerblad
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk koriander
  • 1 kanelstång
  • 1 skivad röd chili eventuellt
  • 25 g smör eventuellt

Långkokt högrev med kanel och spiskummin

Betyg (1-5):
2.9 (21 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort ev senor och skär köttet i bitar, ca 3 cm. Vänd köttbitarna i mjöl och bryn dem i omgångar i en het panna med olja. Lägg över köttet i en gryta.
  2. Hetta upp mer olja och stek lök, vitlök, morot och tomatpuré ca 3 min. Lägg lök och morötter i grytan med köttet och tillsätt resten av ingredienserna utom smöret.
  3. Lägg på ett tättslutande lock och koka på låg värme ca 1 tim och 30 min. Ta bort locket de sista 30 min. Rör ev ner smör i grytan precis före servering.

Tips

Servera gärna grytan med couscous, rostad mandel, koriander och en klick yoghurt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liselotte

2015-10-17

Jag gillar spiskummin, men 1 msk blev för mycket här tycker jag. Ta lite mindre först och smaka dig fram är min rekommendation.

Gunilla

2013-11-17

Lagade denna i dag tillsammans med min dotter. Tycker att den blev jättegod. Lite annorlunda smak. Vi glömde att lägga i smöret men tycker inte att det behövdes. Åt den med cous cous, spenatsallad, lättcreme fraiche och mango chutney.

Liknande recept

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Docentens dillpasta

(6)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Kryddiga honungsribs

(17)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(19)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Frikadeller i currysås

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies