För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök

Betyg (1-5):
1.67 (6 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Lammytterfilé:
  • 500 g lammytterfilé
  • 2 msk smör
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 kvist färsk rosmarin eller 2 st torkad
  • 0.5 dl färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Ugnsbakad knipplök:
  • 2 bunt knipplök
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 hackad bladpersilja
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 1 tsk flingsalt
  • nymald svartpeppar (efter smak)
  • Gremolata:
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad, persilja
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Bryn köttet runtom i smör, i en stekpanna. Salta, peppra och klappa in rosmarin och timjan. Efterstek i ugnen i 125º ca 20 minuter till 58º innertemperatur.

Ugnsbakad knipplök

  1. Skölj och ansa lökarna, och pressa citronen över. Lägg lökarna och rosmarin i en ugnsfast form. Häll över olivolja och vitt vin och stek i ugnen i 200º cirka 20 minuter, tills lökarna är mjuka.
  2. Ta ut löken och lägg upp på ett serveringsfat. Strö över parmesan, persilja, pinjenötter, flingsalt och peppar.
  3. Blanda ingredienserna till gremolatan. Servera löken tillsammans med lammköttet och gremolata.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Limpa á la Lindström

(62)

Klassisk lammstek

(34)

Burgare med chilimajo

(4)

Lammstek i ugn

(31)

Gravad och grillad oxfilé

(50)

Tacobåtar med kycklingfärs

(5)

Tarte flambée med kumminkålsallad

(37)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • Lammytterfilé:
  • 500 g lammytterfilé
  • 2 msk smör
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 kvist färsk rosmarin eller 2 st torkad
  • 0.5 dl färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Ugnsbakad knipplök:
  • 2 bunt knipplök
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 hackad bladpersilja
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 1 tsk flingsalt
  • nymald svartpeppar (efter smak)
  • Gremolata:
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad, persilja
  • 1 citron, rivet skal

Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök

Betyg (1-5):
1.67 (6 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet runtom i smör, i en stekpanna. Salta, peppra och klappa in rosmarin och timjan. Efterstek i ugnen i 125º ca 20 minuter till 58º innertemperatur.

Ugnsbakad knipplök

  1. Skölj och ansa lökarna, och pressa citronen över. Lägg lökarna och rosmarin i en ugnsfast form. Häll över olivolja och vitt vin och stek i ugnen i 200º cirka 20 minuter, tills lökarna är mjuka.
  2. Ta ut löken och lägg upp på ett serveringsfat. Strö över parmesan, persilja, pinjenötter, flingsalt och peppar.
  3. Blanda ingredienserna till gremolatan. Servera löken tillsammans med lammköttet och gremolata.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Limpa á la Lindström

(62)

Klassisk lammstek

(34)

Burgare med chilimajo

(4)

Lammstek i ugn

(31)

Gravad och grillad oxfilé

(50)

Tacobåtar med kycklingfärs

(5)

Tarte flambée med kumminkålsallad

(37)