För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammytterfilé med bönragu

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lammytterfilé
  • 16 champinjoner
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak
  • Grönsaker:
  • 1.5 msk smör till formen
  • 1 purjolök i centimetertjocka skivor
  • 2 squash i centimetertjocka skivor
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 msk smält smör till pensling
  • 1 krm salt, efter smak
  • Bönragu:
  • 2 dl förvällda och kokta vita bönor
  • 3 skållade, skalade, urkärnade och hackade tomater
  • 0.5 dl hackad färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 15 hackade svarta oliver

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och varva det med champinjoner på fyra pinnar. Pressa vitlöken, blanda med oljan och pensla köttet. Salta och peppra.

Grönsaker

  1. Smörj en ugnsäker form och täck botten med purjo. Lägg på squashskivorna, pensla med smör, salta och peppra. Låt stå i ugnen ca 15 minuter.

Bönragu

  1. Blanda alla ingredienser till bönragun, utom oliverna och värm försiktigt ca 15 minuter. Tillsätt oliverna.
  2. Grilla spetten runt om ca 8 minuter.

Servering

Severa köttet tillsammans med grönsakerna och bönragun.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(7)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(21)

Saltimbocca med kalvfärs

(39)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(10)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 600 g lammytterfilé
  • 16 champinjoner
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak
  • Grönsaker:
  • 1.5 msk smör till formen
  • 1 purjolök i centimetertjocka skivor
  • 2 squash i centimetertjocka skivor
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 msk smält smör till pensling
  • 1 krm salt, efter smak
  • Bönragu:
  • 2 dl förvällda och kokta vita bönor
  • 3 skållade, skalade, urkärnade och hackade tomater
  • 0.5 dl hackad färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 15 hackade svarta oliver

Lammytterfilé med bönragu

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och varva det med champinjoner på fyra pinnar. Pressa vitlöken, blanda med oljan och pensla köttet. Salta och peppra.

Grönsaker

  1. Smörj en ugnsäker form och täck botten med purjo. Lägg på squashskivorna, pensla med smör, salta och peppra. Låt stå i ugnen ca 15 minuter.

Bönragu

  1. Blanda alla ingredienser till bönragun, utom oliverna och värm försiktigt ca 15 minuter. Tillsätt oliverna.
  2. Grilla spetten runt om ca 8 minuter.

Servering

Severa köttet tillsammans med grönsakerna och bönragun.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(7)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(21)

Saltimbocca med kalvfärs

(39)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(10)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)