Lammstek med rostade morötter, rödlök och getost

Betyg (1-5):
2.36 (22 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:125º-225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 lammstekar i nät ca 1 kg st
  • 0.5 dl hackad rosmarin
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar
  • 25 g smör
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk salt
  • Rostade morötter och lökar:
  • 1.5 kg späda morötter
  • 6 klyftade rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 300 g getost
  • plockade örter t ex rosmarin, timjan och körvel
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Gnid in stekarna med rosmarin, vitlök, salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet tills alla sidor har fin stekyta. Lägg köttbitarna i en rymlig ugnsform. Dra stekpannan av värmen och häll i 1 dl vatten. Lossa försiktigt allt som fastnat i botten (obs! inte om det är bränt). Spar skyn till servering. Tillaga köttet i ugnen till en innertemp på 58°, ca 1,5 tim.
  3. Ta ut stekarna, linda in dem i aluminiumfolie och låt vila. Häll vätskan från ugnsformen tillsammans med den sparade skyn i en kastrull.

Rostade morötter och lökar

  1. Höj ugnstemperaturen till 225°. Lägg oskalade tvättade halverade morötter och löken på en plåt och ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen tills de är gyllene, 30-35 min.

Garnering

  1. Toppa grönsaksplåten med getost, färska örter och ev citronskal. Värm upp skyn och smaka av med salt. Skiva köttet i tunna skivor och fördela även det på plåten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kersti

2016-03-17

Det kan väl inte bli sky till 8 portioner av det här. Sås som passar till efterlyses!

Olle

2015-04-03

Supergott!

Det där ser inte gott ut, hur kan ni publicera en sån vidrig bild?

2015-04-02

medlem i örnsköldsvik

Medlem Sthlm

2013-04-02

Vilken förskräcklig bild. Varken form eller mat ser tilltalande ut. Kan ni inte byta bild?

Liknande recept

Örtfylld lammstek med feta

(9)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

(1)

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Grekisk filodegspaj

(22)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Godaste köttbullarna

(0)

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 lammstekar i nät ca 1 kg st
  • 0.5 dl hackad rosmarin
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar
  • 25 g smör
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk salt
  • Rostade morötter och lökar:
  • 1.5 kg späda morötter
  • 6 klyftade rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 300 g getost
  • plockade örter t ex rosmarin, timjan och körvel
  • 1 citron, finrivet skal

Lammstek med rostade morötter, rödlök och getost

Betyg (1-5):
2.36 (22 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:125º-225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Gnid in stekarna med rosmarin, vitlök, salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet tills alla sidor har fin stekyta. Lägg köttbitarna i en rymlig ugnsform. Dra stekpannan av värmen och häll i 1 dl vatten. Lossa försiktigt allt som fastnat i botten (obs! inte om det är bränt). Spar skyn till servering. Tillaga köttet i ugnen till en innertemp på 58°, ca 1,5 tim.
  3. Ta ut stekarna, linda in dem i aluminiumfolie och låt vila. Häll vätskan från ugnsformen tillsammans med den sparade skyn i en kastrull.

Rostade morötter och lökar

  1. Höj ugnstemperaturen till 225°. Lägg oskalade tvättade halverade morötter och löken på en plåt och ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen tills de är gyllene, 30-35 min.

Garnering

  1. Toppa grönsaksplåten med getost, färska örter och ev citronskal. Värm upp skyn och smaka av med salt. Skiva köttet i tunna skivor och fördela även det på plåten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kersti

2016-03-17

Det kan väl inte bli sky till 8 portioner av det här. Sås som passar till efterlyses!

Olle

2015-04-03

Supergott!

Det där ser inte gott ut, hur kan ni publicera en sån vidrig bild?

2015-04-02

medlem i örnsköldsvik

Medlem Sthlm

2013-04-02

Vilken förskräcklig bild. Varken form eller mat ser tilltalande ut. Kan ni inte byta bild?

Liknande recept

Örtfylld lammstek med feta

(9)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

(1)

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Grekisk filodegspaj

(22)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Godaste köttbullarna

(0)

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies