Lammstek med potatis- och chèvregratäng

Betyg (1-5):
3.58 (12 betyg)

Lammsteken får smak av vitlök och rosmarin på klassiskt franskt vis. Till det en potatis- och chèvregratäng. Mer påsk, och mer Frankrike kan det knappast bli!

Tillagningstid: 40 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 1 urbenad Lammstek (à ca 1,5 kg)
  • steksnöre
  • 1.5 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk smör
  • rosmarinkvistar
  • 250 g grön sparris, ansad
  • 0.5 citron
  • Potatisgratäng:
  • 1 kg potatis
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 5 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • timjankvistar till garnering

Gör så här

  1. Bind upp köttet med steksnöre och gnid in salt,peppar och vitlök. Hetta upp en stekpanna och stekköttet i smör till fin färg runt om. Stick ev in någrarosmarinkvistar.
  2. Lägg köttet i en ugnsform och tillaga mitt i ugneni 150° till en innertemperatur på 57°, ca 1 ½ tim. Låt steken vila på skärbräda ca 10 min innan denskärs upp i skivor.

Potatisgratäng:

  1. Skala och skiva potatisen. Lägg i en kastrull medlöken och häll på grädde. Tillsätt vitlök, salt ochcayennepeppar. Koka upp och låt sjuda 10 min, rör då och då.
  2. Häll över i en gratängform och lägg skivad chèvre ovanpå. Ringla över honung och garnera med timjankvistar. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min i 225°.

Servering

Lägg sparris i saltat, kokande vatten 1-2 min och servera till.

Tips

Gott att pressa citron över lammet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2018-01-07

Ska det inte vara ett 1/2 krm cayennepeppar? Det blev lite mycket med en 1/2 tsk.

Emma

2017-04-15

Mycket gott recept. Lammet blev mört och fint

Rea

2017-04-10

Dålig text

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 urbenad Lammstek (à ca 1,5 kg)
  • steksnöre
  • 1.5 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk smör
  • rosmarinkvistar
  • 250 g grön sparris, ansad
  • 0.5 citron
  • Potatisgratäng:
  • 1 kg potatis
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 5 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • timjankvistar till garnering

Lammstek med potatis- och chèvregratäng

Betyg (1-5):
3.58 (12 betyg)

Lammsteken får smak av vitlök och rosmarin på klassiskt franskt vis. Till det en potatis- och chèvregratäng. Mer påsk, och mer Frankrike kan det knappast bli!

Tillagningstid: 40 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bind upp köttet med steksnöre och gnid in salt,peppar och vitlök. Hetta upp en stekpanna och stekköttet i smör till fin färg runt om. Stick ev in någrarosmarinkvistar.
  2. Lägg köttet i en ugnsform och tillaga mitt i ugneni 150° till en innertemperatur på 57°, ca 1 ½ tim. Låt steken vila på skärbräda ca 10 min innan denskärs upp i skivor.

Potatisgratäng:

  1. Skala och skiva potatisen. Lägg i en kastrull medlöken och häll på grädde. Tillsätt vitlök, salt ochcayennepeppar. Koka upp och låt sjuda 10 min, rör då och då.
  2. Häll över i en gratängform och lägg skivad chèvre ovanpå. Ringla över honung och garnera med timjankvistar. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min i 225°.

Servering

Lägg sparris i saltat, kokande vatten 1-2 min och servera till.

Tips

Gott att pressa citron över lammet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2018-01-07

Ska det inte vara ett 1/2 krm cayennepeppar? Det blev lite mycket med en 1/2 tsk.

Emma

2017-04-15

Mycket gott recept. Lammet blev mört och fint

Rea

2017-04-10

Dålig text

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies