Lammstek med fetaost och spenat

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1.5 kg Lammstek
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör till formen
  • Fyllning:
  • 1 hackad rödlök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk timjan eller tsk torkad
  • 150 g mosad fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 250 g fryst eller färsk bladspenat
  • Skysås:
  • 3 dl hönsbuljong av tärning och steksky

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär loss benet ur steken, dock så att köttet håller ihop. Bred ut fyllningen på köttet, rulla ihop och bind samman med steksnöre. Salta och peppra.
  2. Lägg steken i en smord ugnsform. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och sätt in formen i ugnen. När termometern visar 70°C är köttet rosa och 75°C helt genomstekt.
  3. Håll steken varm och låt den vila ca 15 minuter innan den skärs upp. Sila skyn i en kastrull, vispa ur formen med buljongen och sila ner i kastrullen. Låt koka ihop några minuter. Skär upp steken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 kg Lammstek
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör till formen
  • Fyllning:
  • 1 hackad rödlök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk timjan eller tsk torkad
  • 150 g mosad fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 250 g fryst eller färsk bladspenat
  • Skysås:
  • 3 dl hönsbuljong av tärning och steksky

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär loss benet ur steken, dock så att köttet håller ihop. Bred ut fyllningen på köttet, rulla ihop och bind samman med steksnöre. Salta och peppra.
  2. Lägg steken i en smord ugnsform. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och sätt in formen i ugnen. När termometern visar 70°C är köttet rosa och 75°C helt genomstekt.
  3. Håll steken varm och låt den vila ca 15 minuter innan den skärs upp. Sila skyn i en kastrull, vispa ur formen med buljongen och sila ner i kastrullen. Låt koka ihop några minuter. Skär upp steken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies