Lammstek med fetaost och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg Lammstek
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör till formen
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 1 hackad rödlök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk timjan eller tsk torkad
  • 150 g mosad fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 250 g fryst eller färsk bladspenat
  • Skysås:
  • 3 dl hönsbuljong av tärning och steksky

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär loss benet ur steken, dock så att köttet håller ihop. Bred ut fyllningen på köttet, rulla ihop och bind samman med steksnöre. Salta och peppra.
  2. Lägg steken i en smord ugnsform. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och sätt in formen i ugnen. När termometern visar 70°C är köttet rosa och 75°C helt genomstekt.
  3. Håll steken varm och låt den vila ca 15 minuter innan den skärs upp. Sila skyn i en kastrull, vispa ur formen med buljongen och sila ner i kastrullen. Låt koka ihop några minuter. Skär upp steken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 kg Lammstek
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör till formen
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 1 hackad rödlök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk timjan eller tsk torkad
  • 150 g mosad fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 250 g fryst eller färsk bladspenat
  • Skysås:
  • 3 dl hönsbuljong av tärning och steksky

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär loss benet ur steken, dock så att köttet håller ihop. Bred ut fyllningen på köttet, rulla ihop och bind samman med steksnöre. Salta och peppra.
  2. Lägg steken i en smord ugnsform. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och sätt in formen i ugnen. När termometern visar 70°C är köttet rosa och 75°C helt genomstekt.
  3. Håll steken varm och låt den vila ca 15 minuter innan den skärs upp. Sila skyn i en kastrull, vispa ur formen med buljongen och sila ner i kastrullen. Låt koka ihop några minuter. Skär upp steken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(5)