
Lammstek
Betyg (1-5):
Vitlöksstekt lamm som lagar sig självt i ugnen.
Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (3)
- 1.5 kg lammkött med ben, t ex lårstek, fransyska, bog
- 2 vitlöksklyftor
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175º. Gnid in köttet med en ituskuren vitlöksklyfta och stick resterande klyftor under hinnan vid lårbenet. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att hela röret är inne och spetsen kommer i den tjockaste delen av köttet utan att stöta mot ben. Krydda med salt och peppar. Sätt in köttet i den nedre delen av ugnen och stek till önskad innertemperatur. När termometern visar 70º är steken lätt rosa inuti, vid 75º helt genomstekt. Stektid ca 1,5 timme.
- Ta ut steken och låt den stå ca 15 minuter innan den skärs upp. Ta vara på skyn. Ta bort vitlöksklyftan. Skär steken i skivor snett mot benet, vänd och skär på samma sätt.
Servering
Servera med potatis, kokta grönsaker, gelé och syltlök.
Lammstek
Betyg (1-5):
Vitlöksstekt lamm som lagar sig självt i ugnen.
Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175º. Gnid in köttet med en ituskuren vitlöksklyfta och stick resterande klyftor under hinnan vid lårbenet. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att hela röret är inne och spetsen kommer i den tjockaste delen av köttet utan att stöta mot ben. Krydda med salt och peppar. Sätt in köttet i den nedre delen av ugnen och stek till önskad innertemperatur. När termometern visar 70º är steken lätt rosa inuti, vid 75º helt genomstekt. Stektid ca 1,5 timme.
- Ta ut steken och låt den stå ca 15 minuter innan den skärs upp. Ta vara på skyn. Ta bort vitlöksklyftan. Skär steken i skivor snett mot benet, vänd och skär på samma sätt.
Servering
Servera med potatis, kokta grönsaker, gelé och syltlök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!