Lammstek

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Vitlöksstekt lamm som lagar sig självt i ugnen.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 1.5 kg lammkött med ben, t ex lårstek, fransyska, bog
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Gnid in köttet med en ituskuren vitlöksklyfta och stick resterande klyftor under hinnan vid lårbenet. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att hela röret är inne och spetsen kommer i den tjockaste delen av köttet utan att stöta mot ben. Krydda med salt och peppar. Sätt in köttet i den nedre delen av ugnen och stek till önskad innertemperatur. När termometern visar 70º är steken lätt rosa inuti, vid 75º helt genomstekt. Stektid ca 1,5 timme.
  2. Ta ut steken och låt den stå ca 15 minuter innan den skärs upp. Ta vara på skyn. Ta bort vitlöksklyftan. Skär steken i skivor snett mot benet, vänd och skär på samma sätt.

Servering

Servera med potatis, kokta grönsaker, gelé och syltlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1.5 kg lammkött med ben, t ex lårstek, fransyska, bog
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar

Lammstek

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Vitlöksstekt lamm som lagar sig självt i ugnen.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Gnid in köttet med en ituskuren vitlöksklyfta och stick resterande klyftor under hinnan vid lårbenet. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att hela röret är inne och spetsen kommer i den tjockaste delen av köttet utan att stöta mot ben. Krydda med salt och peppar. Sätt in köttet i den nedre delen av ugnen och stek till önskad innertemperatur. När termometern visar 70º är steken lätt rosa inuti, vid 75º helt genomstekt. Stektid ca 1,5 timme.
  2. Ta ut steken och låt den stå ca 15 minuter innan den skärs upp. Ta vara på skyn. Ta bort vitlöksklyftan. Skär steken i skivor snett mot benet, vänd och skär på samma sätt.

Servering

Servera med potatis, kokta grönsaker, gelé och syltlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies