För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammspett

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Sosaties - lammspetten som är en riktig favorit från Cape Malay-köket. En intressant mattradition som uppstod då malaysiska och indonesiska slavar arbetade hos boerna och mixade de båda matkulturerna. Du kan snabbmarinera lammköttet någon timme, men de blir allt godare ju längre tålamod du har, helst ett helt dygn!

Tillagningstid: 1 dygn 45 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg lammkött, skuret i kuber
  • Marinad:
  • 2 stora finhackade gula lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande margarin
  • 400 g aprikospuré (200 g = 1 burk)
  • 2 krm kajennpeppar
  • 3 msk curry
  • 3 msk vinäger
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn lök och vitlök i matfett i en kastrull. Tillsätt aprikospuré, salt, kajennpeppar, curry, vinäger och strösocker. Sjud blandningen sakta. Tillsätt lite vatten om det blir alltför tjockt. Låt kallna. Lägg köttet i en skål, häll över marinaden och låt stå och dra i kylskåpet i 24 timmar.
  2. Ta upp köttet och låt det rinna av i en sil. Trä upp bitarna på spett. Grilla spetten på galler i ugnen 10-15 minuter. Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kebabpizza

(20)

Indiska köttfärsknyten

(2)

Taco med röda linser

(13)

Långgrillad färsk nötbog med senapsbarbecuesås

(34)

Kalv- eller oxfilé med örtfylllning

(81)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(21)

Carnitas med äppelsalsa

(53)

Oxfilé med böngroddssallad

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg lammkött, skuret i kuber
  • Marinad:
  • 2 stora finhackade gula lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande margarin
  • 400 g aprikospuré (200 g = 1 burk)
  • 2 krm kajennpeppar
  • 3 msk curry
  • 3 msk vinäger
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk salt

Lammspett

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Sosaties - lammspetten som är en riktig favorit från Cape Malay-köket. En intressant mattradition som uppstod då malaysiska och indonesiska slavar arbetade hos boerna och mixade de båda matkulturerna. Du kan snabbmarinera lammköttet någon timme, men de blir allt godare ju längre tålamod du har, helst ett helt dygn!

Tillagningstid: 1 dygn 45 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn lök och vitlök i matfett i en kastrull. Tillsätt aprikospuré, salt, kajennpeppar, curry, vinäger och strösocker. Sjud blandningen sakta. Tillsätt lite vatten om det blir alltför tjockt. Låt kallna. Lägg köttet i en skål, häll över marinaden och låt stå och dra i kylskåpet i 24 timmar.
  2. Ta upp köttet och låt det rinna av i en sil. Trä upp bitarna på spett. Grilla spetten på galler i ugnen 10-15 minuter. Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kebabpizza

(20)

Indiska köttfärsknyten

(2)

Taco med röda linser

(13)

Långgrillad färsk nötbog med senapsbarbecuesås

(34)

Kalv- eller oxfilé med örtfylllning

(81)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(21)

Carnitas med äppelsalsa

(53)

Oxfilé med böngroddssallad

(0)