Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Lammrostbiffarna är små och väldigt möra vilket gör att de steks ganska snabbt, så ha koll på termometern. De serveras med det underbara tillbehöret betor med chèvre. Lite, honung, rucola och pinjenötter gör det till en ny favorit.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:125-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 600 g lammrostbiff
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ljummen sallad
  • 350 g färska rödbetor
  • 350 g gulbetor
  • 300 g polkabetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 40 g rucola
  • 200 g chèvre
  • 30 g pinjenötter, torrostade
  • 1 msk olivolja
  • flytande honung
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra lammrostbiffarna och stek i riktigt het panna till fin färg runt om. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen på 125° till en innertemperatur på 58°. Vira in i smörpapper och låt vila medan du gör betorna.
  2. Höj ugnstemperaturen till 200°. Skala betorna. Dela på mitten eller klyfta om de är stora. Vänd runt betorna i olja på en plåt med bakplåtspapper, salta och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 30 min.
  3. Fördela betor och rucola på tallrikar, smula över chèvren och strö på pinjenötter. Ringla över olja, honung, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med tunt skivad lammrostbiff.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Chilibiff-wrap

(3)

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Köttbullar med chèvre

(0)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g lammrostbiff
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ljummen sallad
  • 350 g färska rödbetor
  • 350 g gulbetor
  • 300 g polkabetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 40 g rucola
  • 200 g chèvre
  • 30 g pinjenötter, torrostade
  • 1 msk olivolja
  • flytande honung
  • flingsalt och svartpeppar

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Lammrostbiffarna är små och väldigt möra vilket gör att de steks ganska snabbt, så ha koll på termometern. De serveras med det underbara tillbehöret betor med chèvre. Lite, honung, rucola och pinjenötter gör det till en ny favorit.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:125-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra lammrostbiffarna och stek i riktigt het panna till fin färg runt om. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen på 125° till en innertemperatur på 58°. Vira in i smörpapper och låt vila medan du gör betorna.
  2. Höj ugnstemperaturen till 200°. Skala betorna. Dela på mitten eller klyfta om de är stora. Vänd runt betorna i olja på en plåt med bakplåtspapper, salta och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 30 min.
  3. Fördela betor och rucola på tallrikar, smula över chèvren och strö på pinjenötter. Ringla över olja, honung, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med tunt skivad lammrostbiff.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Chilibiff-wrap

(3)

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Köttbullar med chèvre

(0)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies