Lammracks med zucchiniröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Grillade lammracks som serveras med en röra på bland annat zucchini, tomater, vitlök och persilja. Så gott med det grillade brödet till.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg lammracks
  • flingsalt och svartpeppar
  • grillat surdegsbröd, till servering
  • Zucchiniröra
  • 1 zucchini, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär upp lammracksen så varje bit har två ben, salta och peppra ordentligt. Grilla eller stek lammet till en innertemperatur på 58°. Låt vila ca 10 min och skär sedan upp så varje bit har ett ben.
  2. Stek zucchini, tomater, lök, vitlök och spiskummin i hälften av oljan ca 10 min. Tillsätt vattnet och låt puttra ytterligare ca 20 min utan lock. Rör om och mosa zucchinin lite under stekningen.
  3. Blanda ner resten av oljan och persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera röran med lammracksen och grillat bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Siw I

2020-07-04

Supergott! Härligt med röran på brödet och rosa lammkotletter till.

Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Skomakarlåda

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kryddiga biffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg lammracks
  • flingsalt och svartpeppar
  • grillat surdegsbröd, till servering
  • Zucchiniröra
  • 1 zucchini, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Lammracks med zucchiniröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Grillade lammracks som serveras med en röra på bland annat zucchini, tomater, vitlök och persilja. Så gott med det grillade brödet till.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär upp lammracksen så varje bit har två ben, salta och peppra ordentligt. Grilla eller stek lammet till en innertemperatur på 58°. Låt vila ca 10 min och skär sedan upp så varje bit har ett ben.
  2. Stek zucchini, tomater, lök, vitlök och spiskummin i hälften av oljan ca 10 min. Tillsätt vattnet och låt puttra ytterligare ca 20 min utan lock. Rör om och mosa zucchinin lite under stekningen.
  3. Blanda ner resten av oljan och persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera röran med lammracksen och grillat bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Siw I

2020-07-04

Supergott! Härligt med röran på brödet och rosa lammkotletter till.

Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Skomakarlåda

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kryddiga biffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)