För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammracks med zucchiniröra

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Grillade lammracks som serveras med en röra på bland annat zucchini, tomater, vitlök och persilja. Så gott med det grillade brödet till.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg lammracks
  • flingsalt och svartpeppar
  • grillat surdegsbröd, till servering
  • Zucchiniröra
  • 1 zucchini, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär upp lammracksen så varje bit har två ben, salta och peppra ordentligt. Grilla eller stek lammet till en innertemperatur på 58°. Låt vila ca 10 min och skär sedan upp så varje bit har ett ben.
  2. Stek zucchini, tomater, lök, vitlök och spiskummin i hälften av oljan ca 10 min. Tillsätt vattnet och låt puttra ytterligare ca 20 min utan lock. Rör om och mosa zucchinin lite under stekningen.
  3. Blanda ner resten av oljan och persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera röran med lammracksen och grillat bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Biff med coleslaw

(0)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Majsbröd med bacon

(0)

Köttfärsgratäng med zucchini

(25)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Köttfärssås med hetta och sötma

(24)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Kryddiga biffar i tomatsås

(18)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg lammracks
  • flingsalt och svartpeppar
  • grillat surdegsbröd, till servering
  • Zucchiniröra
  • 1 zucchini, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Lammracks med zucchiniröra

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Grillade lammracks som serveras med en röra på bland annat zucchini, tomater, vitlök och persilja. Så gott med det grillade brödet till.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär upp lammracksen så varje bit har två ben, salta och peppra ordentligt. Grilla eller stek lammet till en innertemperatur på 58°. Låt vila ca 10 min och skär sedan upp så varje bit har ett ben.
  2. Stek zucchini, tomater, lök, vitlök och spiskummin i hälften av oljan ca 10 min. Tillsätt vattnet och låt puttra ytterligare ca 20 min utan lock. Rör om och mosa zucchinin lite under stekningen.
  3. Blanda ner resten av oljan och persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera röran med lammracksen och grillat bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Biff med coleslaw

(0)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Majsbröd med bacon

(0)

Köttfärsgratäng med zucchini

(25)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Köttfärssås med hetta och sötma

(24)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Kryddiga biffar i tomatsås

(18)