För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammracks med örtolja

Betyg (1-5):
3.8 (15 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg lammracks
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtolja:
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl färska örter gärna färsk timjan, rosmarin och persilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Salta och peppra lammet. Lägg på grillen och grilla tills fin yta runtom. Flytta köttet till indirekt värme och stek till 58°. Lägg på skärbräda att vila 10 min innan det skärs upp.
  2. Mortla ihop alla ingredienser till örtoljan. Skär upp köttet och häll över örtoljan.

Tips

Gott med ugnsbakade färskpotatisar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Karibisk köttgryta

(17)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(16)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(4)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Koreanska revbensspjäll

(4)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 kg lammracks
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtolja:
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl färska örter gärna färsk timjan, rosmarin och persilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • salt

Lammracks med örtolja

Betyg (1-5):
3.8 (15 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra lammet. Lägg på grillen och grilla tills fin yta runtom. Flytta köttet till indirekt värme och stek till 58°. Lägg på skärbräda att vila 10 min innan det skärs upp.
  2. Mortla ihop alla ingredienser till örtoljan. Skär upp köttet och häll över örtoljan.

Tips

Gott med ugnsbakade färskpotatisar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Karibisk köttgryta

(17)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(16)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(4)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Koreanska revbensspjäll

(4)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(5)