För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammracks med örtolja

Betyg (1-5):
3.8 (15 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg lammracks
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtolja:
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl färska örter gärna färsk timjan, rosmarin och persilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Salta och peppra lammet. Lägg på grillen och grilla tills fin yta runtom. Flytta köttet till indirekt värme och stek till 58°. Lägg på skärbräda att vila 10 min innan det skärs upp.
  2. Mortla ihop alla ingredienser till örtoljan. Skär upp köttet och häll över örtoljan.

Tips

Gott med ugnsbakade färskpotatisar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(3)

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(15)

Gremolatastekt biff

(1)

Koreanska revbensspjäll

(4)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 kg lammracks
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtolja:
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl färska örter gärna färsk timjan, rosmarin och persilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • salt

Lammracks med örtolja

Betyg (1-5):
3.8 (15 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra lammet. Lägg på grillen och grilla tills fin yta runtom. Flytta köttet till indirekt värme och stek till 58°. Lägg på skärbräda att vila 10 min innan det skärs upp.
  2. Mortla ihop alla ingredienser till örtoljan. Skär upp köttet och häll över örtoljan.

Tips

Gott med ugnsbakade färskpotatisar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(3)

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(15)

Gremolatastekt biff

(1)

Koreanska revbensspjäll

(4)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)