Lammrack med mandel och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (6 betyg)

Vackra som plockmat eller servera med en krämig potatisgratäng och grönsallad

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg lammrack
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 dl mandel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 tsk salt, efter smak

Gör så här

  1. Salta och peppra lammracket och lägg det i en ugnssäker form.
  2. Hacka mandeln, skala och hacka vitlöken.
  3. Blanda mandel, vitlök, persilja och rivet citronskal (bara det gula) med fettet. Klappa in blandningen runt om racket.
  4. Stek i ugnen 30-35 min.
  5. Skär lammracket i skivor, en skiva per revben.

Servering

Servera med potatisgratäng och sallad, eller med Dinkelsallad och smaksatt yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Barnens kycklingpizza

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pizza med gorgonzola, salami och grönsaker

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Turkiska spett i pitabröd

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg lammrack
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 dl mandel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 tsk salt, efter smak

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (6 betyg)

Vackra som plockmat eller servera med en krämig potatisgratäng och grönsallad

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra lammracket och lägg det i en ugnssäker form.
  2. Hacka mandeln, skala och hacka vitlöken.
  3. Blanda mandel, vitlök, persilja och rivet citronskal (bara det gula) med fettet. Klappa in blandningen runt om racket.
  4. Stek i ugnen 30-35 min.
  5. Skär lammracket i skivor, en skiva per revben.

Servering

Servera med potatisgratäng och sallad, eller med Dinkelsallad och smaksatt yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Barnens kycklingpizza

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pizza med gorgonzola, salami och grönsaker

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Turkiska spett i pitabröd

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)