Lammkebabspett med fetaostdipp

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Det här är klassiska lammfärsspett med lite nytänk. Dippen är jättegod till spetten! Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 500 g lammfärs
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Fetaostdipp
  • 420 g kronärtskockshjärtan, i lag,på burk
  • 150 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk crème fraiche
  • 80 g kvisttomater, till garnering
  • färsk koriander, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250˚. Blanda alla ingredienser med färsen till en jämn smet. Krama fast smeten ordentligt kring spetten med oljiga händer. Det är viktigt att det inte är några luftbubblor kvar.
  2. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla högt uppe i ugnen tills de har fin färg, ca 6 min. Vänd ev efter halva tiden.

Fetaostdipp:

  1. Sila av spadet från kronärtskockorna och lägg i en matberedare med resten av ingredienserna. Mixa till en slät dippsås och smaka av med salt och peppar.
  2. Garnera dippen med fintärnade tomater och koriander. Ringla på lite olja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bowl med sashimilax

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Bruschetta med kyckling

(8)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 500 g lammfärs
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Fetaostdipp
  • 420 g kronärtskockshjärtan, i lag,på burk
  • 150 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk crème fraiche
  • 80 g kvisttomater, till garnering
  • färsk koriander, till garnering

Lammkebabspett med fetaostdipp

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Det här är klassiska lammfärsspett med lite nytänk. Dippen är jättegod till spetten! Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250˚. Blanda alla ingredienser med färsen till en jämn smet. Krama fast smeten ordentligt kring spetten med oljiga händer. Det är viktigt att det inte är några luftbubblor kvar.
  2. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla högt uppe i ugnen tills de har fin färg, ca 6 min. Vänd ev efter halva tiden.

Fetaostdipp:

  1. Sila av spadet från kronärtskockorna och lägg i en matberedare med resten av ingredienserna. Mixa till en slät dippsås och smaka av med salt och peppar.
  2. Garnera dippen med fintärnade tomater och koriander. Ringla på lite olja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bowl med sashimilax

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies