
Lammkebabspett med fetaostdipp
Betyg (1-5):
Det här är klassiska lammfärsspett med lite nytänk. Dippen är jättegod till spetten! Recept av Zeina Mourtada
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (15)
- 500 g lammfärs
- 1 rödlök, finhackad
- 0.5 tsk gurkmeja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 dl färsk persilja, finhackad
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Fetaostdipp
- 420 g kronärtskockshjärtan, i lag,på burk
- 150 g fetaost
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 citron, pressad saft
- 3 msk crème fraiche
- 80 g kvisttomater, till garnering
- färsk koriander, till garnering
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 250˚. Blanda alla ingredienser med färsen till en jämn smet. Krama fast smeten ordentligt kring spetten med oljiga händer. Det är viktigt att det inte är några luftbubblor kvar.
- Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla högt uppe i ugnen tills de har fin färg, ca 6 min. Vänd ev efter halva tiden.
Fetaostdipp:
- Sila av spadet från kronärtskockorna och lägg i en matberedare med resten av ingredienserna. Mixa till en slät dippsås och smaka av med salt och peppar.
- Garnera dippen med fintärnade tomater och koriander. Ringla på lite olja.
Liknande recept
Lammkebabspett med fetaostdipp
Betyg (1-5):
Det här är klassiska lammfärsspett med lite nytänk. Dippen är jättegod till spetten! Recept av Zeina Mourtada
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 250˚. Blanda alla ingredienser med färsen till en jämn smet. Krama fast smeten ordentligt kring spetten med oljiga händer. Det är viktigt att det inte är några luftbubblor kvar.
- Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla högt uppe i ugnen tills de har fin färg, ca 6 min. Vänd ev efter halva tiden.
Fetaostdipp:
- Sila av spadet från kronärtskockorna och lägg i en matberedare med resten av ingredienserna. Mixa till en slät dippsås och smaka av med salt och peppar.
- Garnera dippen med fintärnade tomater och koriander. Ringla på lite olja.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!