Lammfärsbullar i krämig citronsås

Betyg (1-5):
4.06 (16 betyg)

Bjud på parmesankryddade lammfärsbullar i en frisk gräddsås med vin och citron ikväll! Att toppa rätten med strimlade färska sockerärter och örter ger rätten en härlig känsla av vår.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 500 g lammfärs
  • 3 dl finriven parmesan
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör, till stekning
  • Citronsås:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • Till servering:
  • 400 g tagliatelle
  • 100 g sockerärter
  • 0.5 mynta eller citronmeliss, strimlade blad

Gör så här

  1. Blanda parmesan med ströbröd, ägg, mjölk, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Låt svälla någon min. Rör ihop med färsen till en jämn smet. Forma till stora köttbullar. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör till fin färg.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll på vin och låt sjuda ca 5 min. Häll i grädde och riv över citronskal (endast det gula). Låt sjuda ytterligare 10 min. Häll såsen över köttbullarna och låt dem koka klart i såsen, gärna under lock.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Toppa köttbullarna med strimlade sockerärter och myntablad eller citronmeliss. Pressa över citron och servera med tagliatellen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mirja

2018-10-06

Fantastikst gott , som även gick hem med våra kräsna barn !

Liknande recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(5)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(15)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Kryddiga honungsribs

(16)

Majs- och melonsallad med bacondressing

(5)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 500 g lammfärs
  • 3 dl finriven parmesan
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör, till stekning
  • Citronsås:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • Till servering:
  • 400 g tagliatelle
  • 100 g sockerärter
  • 0.5 mynta eller citronmeliss, strimlade blad

Lammfärsbullar i krämig citronsås

Betyg (1-5):
4.06 (16 betyg)

Bjud på parmesankryddade lammfärsbullar i en frisk gräddsås med vin och citron ikväll! Att toppa rätten med strimlade färska sockerärter och örter ger rätten en härlig känsla av vår.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda parmesan med ströbröd, ägg, mjölk, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Låt svälla någon min. Rör ihop med färsen till en jämn smet. Forma till stora köttbullar. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör till fin färg.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll på vin och låt sjuda ca 5 min. Häll i grädde och riv över citronskal (endast det gula). Låt sjuda ytterligare 10 min. Häll såsen över köttbullarna och låt dem koka klart i såsen, gärna under lock.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Toppa köttbullarna med strimlade sockerärter och myntablad eller citronmeliss. Pressa över citron och servera med tagliatellen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mirja

2018-10-06

Fantastikst gott , som även gick hem med våra kräsna barn !

Liknande recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(5)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(15)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Kryddiga honungsribs

(16)

Majs- och melonsallad med bacondressing

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies