Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Servera allt från plåten, supergott!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 st
  • 400 g kokta vita bönor, sköljda (på burk)
  • 300 g lammfärs
  • 2 dl hackad färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 2 msk vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Ugnsgrönsaker
  • 500 g potatis, i klyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g blomkål
  • 1 fänkål
  • 3 dl kalamataoliver
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd runt potatisklyftorna i olja på en ugnsplåt. Rosta 10 min i mitten av ugnen.
  2. Skär blomkål (även blasten) och fänkål i jämnstora bitar och vänd runt med oliver och olja. Fördela på plåten med potatisen. Salta och peppra och rosta ytterligare 20–25 min
  3. Mosa bönorna med händerna eller en mixerstav. Blanda bönorna med färs, basilika, vitlök, salt och peppar.
  4. Forma till biffar med blöta händer. Stek biffarna i smör tills de är genomstekta och lägg åt sidan. Håll varmt. Lägg löken i stekpannan och ev lite extra smör. Bryn löken på låg värme ca 8 min.
  5. Rör då och då. Tillsätt vatten, balsamvinäger, salt och peppar. Stek någon minut till under omrörning. Lägg biffarna på plåten och toppa dem med löken. Garnera med basilikablad.

Tips

Lägg med biffarna på plåten de sista 2 minuterna så blir allt jämnvarmt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-03-25

Jättegott! Jag ökade mängden till 500g färs till 5 pers och fick då bara 2 små biffar över. Serverade med fetaostyoghurt vilket blev fräscht och gott.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)
20 st
  • Ingredienser 20 st
  • 400 g kokta vita bönor, sköljda (på burk)
  • 300 g lammfärs
  • 2 dl hackad färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 2 msk vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Ugnsgrönsaker
  • 500 g potatis, i klyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g blomkål
  • 1 fänkål
  • 3 dl kalamataoliver
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Servera allt från plåten, supergott!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd runt potatisklyftorna i olja på en ugnsplåt. Rosta 10 min i mitten av ugnen.
  2. Skär blomkål (även blasten) och fänkål i jämnstora bitar och vänd runt med oliver och olja. Fördela på plåten med potatisen. Salta och peppra och rosta ytterligare 20–25 min
  3. Mosa bönorna med händerna eller en mixerstav. Blanda bönorna med färs, basilika, vitlök, salt och peppar.
  4. Forma till biffar med blöta händer. Stek biffarna i smör tills de är genomstekta och lägg åt sidan. Håll varmt. Lägg löken i stekpannan och ev lite extra smör. Bryn löken på låg värme ca 8 min.
  5. Rör då och då. Tillsätt vatten, balsamvinäger, salt och peppar. Stek någon minut till under omrörning. Lägg biffarna på plåten och toppa dem med löken. Garnera med basilikablad.

Tips

Lägg med biffarna på plåten de sista 2 minuterna så blir allt jämnvarmt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-03-25

Jättegott! Jag ökade mängden till 500g färs till 5 pers och fick då bara 2 små biffar över. Serverade med fetaostyoghurt vilket blev fräscht och gott.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies