Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt
  • Tid 40 min + tid för marinering
  • Ugn 200º

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

3.36 (11 betyg)

  • Tillagningstid 40 min + tid för marinering
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
Marinad:
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 citron, pressad saft och finrivet skal
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad urkärnad chili
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 tsk salt
  • 600 g lammentrecôte, kycklingfilé eller lårfilé
  • 1 kg sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Myntayoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • salt
  • peppar
Servering:
  • 100 g babyspenat
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda marinaden och låt köttet marineras minst en timme, gärna över natten. Grilla 5 minuter runt om och 5 minuter under lock. Låt vila under folie på skärbräda ytterligare 5 minuter.

  2. 2

    Skala och skär sötpotatisen i 3-4 centimeter stora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja, salta, peppra och sätt in dem i ugnen cirka 30 minuter.

  3. 3

    Blanda yoghurt och mynta. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera lammet med myntayoghurten och färsk babyspenat.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Skär lammentrecoten i skivor så marineras den snabbare.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar