Lamm- och champinjonburgare

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 500 g lammfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk apelsinjuice
  • 0.25 citron, finrivet skal
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 krm torkad mejram
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • 150 g finhackade champinjoner
  • 0.5 msk smör till stekning
  • Senapssås:
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1.5 msk klippt gräslök
  • 1 krm nymalen svartpeppar, efter smak
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 finstrimlad morot
  • 150 g blad från sallad
  • 1.5 msk grovhackad bladpersilja
  • 0.25 skivad bladselleri

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med ströbröd, juice, citronskal, örtkryddor, salt och peppar. Stek champinjonhacket i lite matfett under omrörning ett par minuter. Låt svampen svalna och blanda den sedan med färsen.
  2. Forma fyra stora burgare. Täck över och låt stå kallt ca 30 minuter.
  3. Kör ingredienserna till senapssåsen i matberedaren. Hetta upp en grillpanna och grilla lammburgarna ca 4 minuter på varje sida. Rosta snittsidan på bröden i pannan. Lägg burgarna på brödhalvorna och fördela morot, selleri, sallad och persilja. Lägg en sked senapssås på varje och toppa med brödöverdelen.

Servering

Lamm, senap och örtkryddor för direkt tankarna till Frankrike och det är förstås ingen slump att de franska vinodlarna ofta gör vin som passar till de här typiskt sydfranska smakerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(28)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Matkassens caesarsallad

(31)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Krämig köttfärssås med champinjoner

(78)

Fransk köttfärssås med sidfläsk och svamp

(27)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g lammfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk apelsinjuice
  • 0.25 citron, finrivet skal
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 krm torkad mejram
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • 150 g finhackade champinjoner
  • 0.5 msk smör till stekning
  • Senapssås:
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1.5 msk klippt gräslök
  • 1 krm nymalen svartpeppar, efter smak
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 finstrimlad morot
  • 150 g blad från sallad
  • 1.5 msk grovhackad bladpersilja
  • 0.25 skivad bladselleri

Lamm- och champinjonburgare

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med ströbröd, juice, citronskal, örtkryddor, salt och peppar. Stek champinjonhacket i lite matfett under omrörning ett par minuter. Låt svampen svalna och blanda den sedan med färsen.
  2. Forma fyra stora burgare. Täck över och låt stå kallt ca 30 minuter.
  3. Kör ingredienserna till senapssåsen i matberedaren. Hetta upp en grillpanna och grilla lammburgarna ca 4 minuter på varje sida. Rosta snittsidan på bröden i pannan. Lägg burgarna på brödhalvorna och fördela morot, selleri, sallad och persilja. Lägg en sked senapssås på varje och toppa med brödöverdelen.

Servering

Lamm, senap och örtkryddor för direkt tankarna till Frankrike och det är förstås ingen slump att de franska vinodlarna ofta gör vin som passar till de här typiskt sydfranska smakerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(28)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Matkassens caesarsallad

(31)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Krämig köttfärssås med champinjoner

(78)

Fransk köttfärssås med sidfläsk och svamp

(27)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies