För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lakritsmacroner med hallonfyllning

Betyg (1-5):
2.29 (14 betyg)

Fluffiga, sega macroner med med krämig fyllning.

Tillagningstid: 40 minuter + 1 tim att vila
Ugnstemperatur:150º
35 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl mandelmjöl
  • 4 dl siktat florsocker
  • 2 msk lakritspulver
  • 4 rumstempererade ägg, endast vitan
  • 1.5 msk strösocker
  • Smörkräm:
  • 100 g rumssvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk fast hallonsylt

Gör så här

  1. Blanda mandelmjöl, florsocker och lakritspulver i en bunke.
  2. Vispa äggvitan till ett fluffigt skum med en elvisp. Häll i strösocker. Vispa till ett fast skum.
  3. Vänd försiktigt ner äggvitan i mandelmjölblandningen och lägg i en spritspåse. Spritsa 2 cm stora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila i 1 timme. Sätt ugnen på 160°. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Lossa macronerna försiktigt när de svalnat något.

Smörkräm

  1. Rör smör, socker och sylt till en jämn smörkräm.
  2. Spritsa eller bred ut krämen på hälften av macronerna, lägg de resterande ovanpå som lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 4 dl siktat florsocker
  • 2 msk lakritspulver
  • 4 rumstempererade ägg, endast vitan
  • 1.5 msk strösocker
  • Smörkräm:
  • 100 g rumssvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk fast hallonsylt

Lakritsmacroner med hallonfyllning

Betyg (1-5):
2.29 (14 betyg)

Fluffiga, sega macroner med med krämig fyllning.

Tillagningstid: 40 minuter + 1 tim att vila
Ugnstemperatur:150º
35 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mandelmjöl, florsocker och lakritspulver i en bunke.
  2. Vispa äggvitan till ett fluffigt skum med en elvisp. Häll i strösocker. Vispa till ett fast skum.
  3. Vänd försiktigt ner äggvitan i mandelmjölblandningen och lägg i en spritspåse. Spritsa 2 cm stora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila i 1 timme. Sätt ugnen på 160°. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Lossa macronerna försiktigt när de svalnat något.

Smörkräm

  1. Rör smör, socker och sylt till en jämn smörkräm.
  2. Spritsa eller bred ut krämen på hälften av macronerna, lägg de resterande ovanpå som lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!