Lakrits- och kolaglass

Betyg (1-5):
4.18 (11 betyg)

Söt kola och salt, knastrig lakrits i krämig glass blir helt klart en snackis som avslutning på en god middag.

Tillagningstid: 15 min + 3 timmar i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl kolasås
  • 150 g turkisk peppar (karameller)

Gör så här

  1. Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitan med ca 1 msk av sockret till ett fast skum.
  2. Vispa äggulan porös med resten av sockret.
  3. Vispa grädden fluffig.
  4. Mixa de hårda karamellerna till ett grovt pulver.
  5. Rör försiktigt ihop äggulan med grädden. Vänd försiktigt ner lakrits och kolasås och rör ett varv till. Vänd ner äggvitan. När smeten är jämn, häll upp i en plastlåda. Frys minst 3 timmar.

Tips

Denna typ av glass kallas semifreddo och ska ätas nygjord eller halvtinad. Kan göras i en massa olika smaker och är perfekt om man inte har glassmaskin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla

2016-12-01

Supergod och uppskattad av alla som ätit!

Josefin

2015-08-06

Otroligt gott! Lätt är den att göra men framstår som oerhört lyxig. Toppendessert att bjuda på!

Susanne

2015-07-22

Galet gott! Tar dock längre tid att frysa än tre timmar, minst det dubbla!

Liknande recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Hallonmilkshake

(31)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Yoghurtglass i strut

(3)

Rucolasorbet

(0)

Mango- och jordgubbsslush

(4)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl kolasås
  • 150 g turkisk peppar (karameller)

Lakrits- och kolaglass

Betyg (1-5):
4.18 (11 betyg)

Söt kola och salt, knastrig lakrits i krämig glass blir helt klart en snackis som avslutning på en god middag.

Tillagningstid: 15 min + 3 timmar i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitan med ca 1 msk av sockret till ett fast skum.
  2. Vispa äggulan porös med resten av sockret.
  3. Vispa grädden fluffig.
  4. Mixa de hårda karamellerna till ett grovt pulver.
  5. Rör försiktigt ihop äggulan med grädden. Vänd försiktigt ner lakrits och kolasås och rör ett varv till. Vänd ner äggvitan. När smeten är jämn, häll upp i en plastlåda. Frys minst 3 timmar.

Tips

Denna typ av glass kallas semifreddo och ska ätas nygjord eller halvtinad. Kan göras i en massa olika smaker och är perfekt om man inte har glassmaskin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla

2016-12-01

Supergod och uppskattad av alla som ätit!

Josefin

2015-08-06

Otroligt gott! Lätt är den att göra men framstår som oerhört lyxig. Toppendessert att bjuda på!

Susanne

2015-07-22

Galet gott! Tar dock längre tid att frysa än tre timmar, minst det dubbla!

Liknande recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Hallonmilkshake

(31)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Yoghurtglass i strut

(3)

Rucolasorbet

(0)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies