Lågtempererade ribs

Betyg (1-5):
3.03 (39 betyg)

Tillagningstid: 15 min + 3 tim 10 min i ugnen
Ugnstemperatur:125-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1.5 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 dl julmust
  • 1 dl chilisås
  • 2 tsk chiliflakes
  • Kryddblandning:
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Blanda kryddorna i en skål. Massera in hälften av kryddblandningen i köttet. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen, 125° i 3 tim.
  2. Skär köttet i bitar utmed benen och lägg tillbaka dem i formen. Höj ugnen till 250°.
  3. Blanda julmust, chilisås, chiliflakes och resten av kryddblandningen i en liten kastrull. Koka kraftigt ca 5 min till en glaze. Pensla köttbitarna runt om med glazen och sätt in formen högt upp i ugnen i 7– 8 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.5 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 dl julmust
  • 1 dl chilisås
  • 2 tsk chiliflakes
  • Kryddblandning:
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk malen kanel

Lågtempererade ribs

Betyg (1-5):
3.03 (39 betyg)

Tillagningstid: 15 min + 3 tim 10 min i ugnen
Ugnstemperatur:125-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kryddorna i en skål. Massera in hälften av kryddblandningen i köttet. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen, 125° i 3 tim.
  2. Skär köttet i bitar utmed benen och lägg tillbaka dem i formen. Höj ugnen till 250°.
  3. Blanda julmust, chilisås, chiliflakes och resten av kryddblandningen i en liten kastrull. Koka kraftigt ca 5 min till en glaze. Pensla köttbitarna runt om med glazen och sätt in formen högt upp i ugnen i 7– 8 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies