Lågtempererad fläskytterfilé med balsamicomarinad

Betyg (1-5):
3.29 (41 betyg)

Fläskytterfilén med örtkryddor passar bra på buffébordet.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 1 kg fläskytterfilé
  • 2 msk torkade provenalska örtkryddor
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Mariand:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Garnering:
  • färska rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Putsa köttet från ev senor och hinnor. Klappa in fläskytterfilén med örtkryddor, salt och peppar och bryn det hastigt runtom i smör i en het stekpanna.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en ugnstermometer och ställ in i ugnen. Tillaga köttet till en innertemperatur på 68°. Låt vila i smörpapper 10 min.

Marinad

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Skär köttet i tunna skivor och salta lätt på snittytorna. Lägg köttskivorna lite omlott på ett fat och häll marinaden över. Garnera med färsk rosmarin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingegerd

2019-06-02

Jättegott, perfekt till buffe

Gunilla, 1 nov 2015

2015-11-10

Jättegott och enkelt. Gillas av alla, som blivit bjudna. Jag använder bara svenskt kött, då kan jag stå för vad jag bjuder på.

Ulrica

2014-07-28

Det bästa receptet på fläskytterfilé! Köttet blir så mört och saftigt. Mycket populär rätt hos dem som fått smaka!

Anders

2014-05-19

Det blev helbra och på fredags är det dags för samma rätt igen men med nya människor. Övning ger färdighet! I ugn med termometer så klart.

Anders

2014-03-24

Ska bli spännande att testa!

Kenneth Johnsson

2014-01-28

Varför säljer Coop just fisk men dansk fläskytterfilé? När det finns svenskt kött eller andra maträtter om man inte vill ha kött?

Ann-Kristin

2013-09-28

Tack för det supergoda receptet på fläskköttet. Första gången jag använde fläsk ytterfilé blev jag besviken, men tog chansen att testa detta recept vilket var lyckat.

Catharina

2013-09-06

Helt underbart gott! Vi har lagat den ett antal gånger, både i ugn och på grillen med termometer. Blir supergott!! Istället för torkade örtkryddor har jag klippt rikligt med färska kryddor från trädgården. Passar gammal som ung. God både varm, ljummen och kall. Lycka till!!

Sabino

2013-08-15

Det var inte så dumt. Speciellt tillsammans med potatissalladen.

Liknande recept

Brunchplåt - Coop

(33)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(4)

Pastasallad med fylld pasta och basilika - Coop

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Laxsida med picklad färskpotatissallad - Coop

(8)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 1 kg fläskytterfilé
  • 2 msk torkade provenalska örtkryddor
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Mariand:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Garnering:
  • färska rosmarinkvistar

Lågtempererad fläskytterfilé med balsamicomarinad

Betyg (1-5):
3.29 (41 betyg)

Fläskytterfilén med örtkryddor passar bra på buffébordet.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Putsa köttet från ev senor och hinnor. Klappa in fläskytterfilén med örtkryddor, salt och peppar och bryn det hastigt runtom i smör i en het stekpanna.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en ugnstermometer och ställ in i ugnen. Tillaga köttet till en innertemperatur på 68°. Låt vila i smörpapper 10 min.

Marinad

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Skär köttet i tunna skivor och salta lätt på snittytorna. Lägg köttskivorna lite omlott på ett fat och häll marinaden över. Garnera med färsk rosmarin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingegerd

2019-06-02

Jättegott, perfekt till buffe

Gunilla, 1 nov 2015

2015-11-10

Jättegott och enkelt. Gillas av alla, som blivit bjudna. Jag använder bara svenskt kött, då kan jag stå för vad jag bjuder på.

Ulrica

2014-07-28

Det bästa receptet på fläskytterfilé! Köttet blir så mört och saftigt. Mycket populär rätt hos dem som fått smaka!

Anders

2014-05-19

Det blev helbra och på fredags är det dags för samma rätt igen men med nya människor. Övning ger färdighet! I ugn med termometer så klart.

Anders

2014-03-24

Ska bli spännande att testa!

Kenneth Johnsson

2014-01-28

Varför säljer Coop just fisk men dansk fläskytterfilé? När det finns svenskt kött eller andra maträtter om man inte vill ha kött?

Ann-Kristin

2013-09-28

Tack för det supergoda receptet på fläskköttet. Första gången jag använde fläsk ytterfilé blev jag besviken, men tog chansen att testa detta recept vilket var lyckat.

Catharina

2013-09-06

Helt underbart gott! Vi har lagat den ett antal gånger, både i ugn och på grillen med termometer. Blir supergott!! Istället för torkade örtkryddor har jag klippt rikligt med färska kryddor från trädgården. Passar gammal som ung. God både varm, ljummen och kall. Lycka till!!

Sabino

2013-08-15

Det var inte så dumt. Speciellt tillsammans med potatissalladen.

Liknande recept

Brunchplåt - Coop

(33)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(4)

Pastasallad med fylld pasta och basilika - Coop

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Laxsida med picklad färskpotatissallad - Coop

(8)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies