Kycklingwok

Betyg (1-5):
2.48 (29 betyg)

Den asiatiska favoriten med vitlök, ingefära och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk flytande honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st lime rivet skal, eller halva mängden citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk pressad lime eller citron
  • 2 msk rostade solrosfrön eller mandelspån

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka kycklingen i omgångar under omrörning tills den fått färg, ca 2 minuter. Ta upp bitarna.
  2. Lägg i lite nytt fett och woka grönsakerna 3-5 minuter. Tillsätt vatten, fond, honung, vitlök, ingefära, rivet skal och saft, salt, svartpeppar.
  3. Blanda ner kycklingstrimlorna och hetta upp. Strö gärna äver rostade solrosfrön eller mandelspån

Servering

Servera med ris eller pasta.

Tips

Tål inte allt? Använd mjölkfri fond. Receptet är laktoslågt. Utan ägg: Servera med äggfri pasta. Utan gluten: Använd glutenfri fond och servera med glutenfri pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kycklinggryta med svamp

(16)

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

(19)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(10)

Sommarsallad med caesardressing

(1)

Grillade kycklinglår med majssallad

(6)

Sojamarinerad kyckling med wokade grönsaker

(7)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk flytande honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st lime rivet skal, eller halva mängden citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk pressad lime eller citron
  • 2 msk rostade solrosfrön eller mandelspån

Kycklingwok

Betyg (1-5):
2.48 (29 betyg)

Den asiatiska favoriten med vitlök, ingefära och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka kycklingen i omgångar under omrörning tills den fått färg, ca 2 minuter. Ta upp bitarna.
  2. Lägg i lite nytt fett och woka grönsakerna 3-5 minuter. Tillsätt vatten, fond, honung, vitlök, ingefära, rivet skal och saft, salt, svartpeppar.
  3. Blanda ner kycklingstrimlorna och hetta upp. Strö gärna äver rostade solrosfrön eller mandelspån

Servering

Servera med ris eller pasta.

Tips

Tål inte allt? Använd mjölkfri fond. Receptet är laktoslågt. Utan ägg: Servera med äggfri pasta. Utan gluten: Använd glutenfri fond och servera med glutenfri pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kycklinggryta med svamp

(16)

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

(19)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(10)

Sommarsallad med caesardressing

(1)

Grillade kycklinglår med majssallad

(6)

Sojamarinerad kyckling med wokade grönsaker

(7)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies