Kycklingwallenbergare med örtyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Luftiga och fluffiga wallenbergare gjorda på kycklingfärs, grädde, äggulor och Västerbottensost. Serveras till ugnsrostade rotsaker och rucolayoghurt.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:150-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g morötter
  • 35 g rucola, till servering
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 300 g rotselleri
  • 300 g palsternacka
  • Rucolayoghurt
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 35 g rucola
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • Kycklingwallenbergare
  • panko ströbröd, till panering
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk torkad dragon
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 3 dl grädde
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 500 g kycklingfärs
  • 3 äggulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja och rosta mitt i ugnen ca 35 min, salta.
  2. Mixa färsen hastigt med övriga ingredienser i en köksmaskin monterad med knivblad. Forma till fyra biffar.
  3. Smeten är kladdig så ha blöta händer och vänd hastigt i ströbrödet, använd ev en stekspade till hjälp. Lägg på en inoljad plåt med bakplåtspapper.
  4. Sänk ugnsvärmen till 150°. Tilllaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 10 min. Mixa rucolan med majonnäsen till !n grön färg. Rör ner yoghurten och smaka av med vitlök, salt och peppar.

Tips

Går självklart att göra med formbarvegofärs eller nötfärs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isa

2021-10-13

Gott men blek rätt både till utseende och smak. Krydda gärna biffarna mer. Mycket kött! Gjorde 6 biffar och det blev över. Kan med fördel halvera mängden sås.

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 300 g morötter
  • 35 g rucola, till servering
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 300 g rotselleri
  • 300 g palsternacka
  • Rucolayoghurt
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 35 g rucola
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • Kycklingwallenbergare
  • panko ströbröd, till panering
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk torkad dragon
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 3 dl grädde
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 500 g kycklingfärs
  • 3 äggulor

Kycklingwallenbergare med örtyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Luftiga och fluffiga wallenbergare gjorda på kycklingfärs, grädde, äggulor och Västerbottensost. Serveras till ugnsrostade rotsaker och rucolayoghurt.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:150-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja och rosta mitt i ugnen ca 35 min, salta.
  2. Mixa färsen hastigt med övriga ingredienser i en köksmaskin monterad med knivblad. Forma till fyra biffar.
  3. Smeten är kladdig så ha blöta händer och vänd hastigt i ströbrödet, använd ev en stekspade till hjälp. Lägg på en inoljad plåt med bakplåtspapper.
  4. Sänk ugnsvärmen till 150°. Tilllaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 10 min. Mixa rucolan med majonnäsen till !n grön färg. Rör ner yoghurten och smaka av med vitlök, salt och peppar.

Tips

Går självklart att göra med formbarvegofärs eller nötfärs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isa

2021-10-13

Gott men blek rätt både till utseende och smak. Krydda gärna biffarna mer. Mycket kött! Gjorde 6 biffar och det blev över. Kan med fördel halvera mängden sås.

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)