Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kycklingvingar med smak av bbq-sås är mysigt att sitta och knapra på med familjen en höstkväll! Servera med en fräsch mangosalsa och majskolvar.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 dl barbequesås
  • 2 färska majskolvar
  • flingsalt
  • barbequesås, till servering
  • 1 tsk salt
  • Salsa:
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 ätmogen mango, tärnad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 msk flytande honung
  • färsk koriander
  • salt

Gör så här

  1. Salta kycklingvingarna runt om och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vänd runt med BBQ-sås och lägg majskolvarna bredvid kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, täck ev med folie mot slutet om kycklingen ser ut att bli bränd.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till salsan och smaka av med salt. Servera kycklingen med majskolvarna och salsan.

Servering

Ös på med färsk koriander i salsan om du fastnat för denna asiatiska ört.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kamilla

2017-11-17

Fantastiskt gott och enkelt. Vi brukar inte lägga in majsen i ugnen, vi kokar och saltar och smörar lite lätt. Sedan har vi ingen honung i salsan.

Liknande recept

Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingpaj med fajitakrydda

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kyckling med chimichurri och majskolvar

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 dl barbequesås
  • 2 färska majskolvar
  • flingsalt
  • barbequesås, till servering
  • 1 tsk salt
  • Salsa:
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 ätmogen mango, tärnad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 msk flytande honung
  • färsk koriander
  • salt

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kycklingvingar med smak av bbq-sås är mysigt att sitta och knapra på med familjen en höstkväll! Servera med en fräsch mangosalsa och majskolvar.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta kycklingvingarna runt om och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vänd runt med BBQ-sås och lägg majskolvarna bredvid kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, täck ev med folie mot slutet om kycklingen ser ut att bli bränd.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till salsan och smaka av med salt. Servera kycklingen med majskolvarna och salsan.

Servering

Ös på med färsk koriander i salsan om du fastnat för denna asiatiska ört.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kamilla

2017-11-17

Fantastiskt gott och enkelt. Vi brukar inte lägga in majsen i ugnen, vi kokar och saltar och smörar lite lätt. Sedan har vi ingen honung i salsan.

Liknande recept

Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingpaj med fajitakrydda

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kyckling med chimichurri och majskolvar

Betyg
Betyg
(5)