För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingvingar med ingefärsglaze

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Kladdigt men supergott! Kycklingvingar måste nämligen ätas med händerna! Och dessa är kladdiga på grund av en underbar ingefärsglaze. Extra kul att servera ett snabbt, hembakat yoghurtbröd till vingarna.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingvingar
  • Glaze:
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • Stekta yoghurtbröd:
  • 4 dl vetemjöl (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl naturell yoghurt (3%)
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glazen och låt koka ihop till sirapskonsistens, rör om då och då. Vänd runt kycklingvingarna i glazen och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 20-35 min beroende på vingarnas storlek.

Yoghurtbröd:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och rör ihop. Degen ska vara kladdig. Mjöla in händerna ordentligt och forma till 4 platta degbitar. Stek i rikligt med olja i en stekpanna på medelvärme ca 3 min per sida.

Servering

Servera med klyftpotatis och coleslaw så blir det en hel måltid.

Tips

Picklad rödlök är gott till kycklingvingarna!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thainudlar med kycklingfärssås

(58)

Kycklingscallopine med luktärter

(0)

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri

(7)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Kyckling med salvia och citron på spett

(61)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Caesarsallad med grillad kyckling

(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg kycklingvingar
  • Glaze:
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • Stekta yoghurtbröd:
  • 4 dl vetemjöl (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl naturell yoghurt (3%)
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 1 tsk salt

Kycklingvingar med ingefärsglaze

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Kladdigt men supergott! Kycklingvingar måste nämligen ätas med händerna! Och dessa är kladdiga på grund av en underbar ingefärsglaze. Extra kul att servera ett snabbt, hembakat yoghurtbröd till vingarna.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glazen och låt koka ihop till sirapskonsistens, rör om då och då. Vänd runt kycklingvingarna i glazen och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 20-35 min beroende på vingarnas storlek.

Yoghurtbröd:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och rör ihop. Degen ska vara kladdig. Mjöla in händerna ordentligt och forma till 4 platta degbitar. Stek i rikligt med olja i en stekpanna på medelvärme ca 3 min per sida.

Servering

Servera med klyftpotatis och coleslaw så blir det en hel måltid.

Tips

Picklad rödlök är gott till kycklingvingarna!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thainudlar med kycklingfärssås

(58)

Kycklingscallopine med luktärter

(0)

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri

(7)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Kyckling med salvia och citron på spett

(61)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Caesarsallad med grillad kyckling

(5)