Kycklingstroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.66 (32 betyg)

Barnvänlig stroganoff gjord på kycklingfilé, tomat och grädde som serveras med ris och gömd blomkål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g fryst blomkål
  • 3 dl jasminris
  • 5 dl + 1 vatten
  • 0.5 tsk + 0,5 salt
  • 500 g frysta kycklinginnerfiléer, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g passerade tomater
  • 1 msk dijonsenap
  • 2.5 dl grädde

Gör så här

  1. Riv den frysta blomkålen på grova sidan av rivjärnet och lägg i en kastrull med ris, 5 dl vatten och ½ tsk salt.
  2. Koka tills riset är mjukt, ca 20 min. Stek kycklingen i olja i en het stekpanna. Krydda med ½ tsk salt och peppar.
  3. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning ca 3 min till. Häll i passerade tomater, senap, 1 dl vatten och grädde. Låt sjuda ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jasmina

2021-01-13

Jag la till även en kycklingfond, och det smakade bra! Lättlagat, smidigt recept, eftersom man inte behöver hacka massa lök och grönsaker :):)

Örjan

2021-01-11

Knappt ätbart. Följde receptet. Går inte att riva frusen blomkål. För svag kryddning. 1 msk koriander (frön) 2 tsk spiskummin Fick gå i

Caroline

2020-12-15

Gott och lättlagat

Liknande recept

Spara recept

Surimicakes med fries

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kålfritters med bönsalsa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lappskojs på pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vegetarisk chiligryta

Betyg
Betyg
(125)
Spara recept

Fiskgryta med tomat och curry

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Fish and chips

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Krämig citronpasta med fisk

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Lotta Lundgren - Couscous med tomat och fisk

Betyg
Betyg
(47)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g fryst blomkål
  • 3 dl jasminris
  • 5 dl + 1 vatten
  • 0.5 tsk + 0,5 salt
  • 500 g frysta kycklinginnerfiléer, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g passerade tomater
  • 1 msk dijonsenap
  • 2.5 dl grädde

Kycklingstroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.66 (32 betyg)

Barnvänlig stroganoff gjord på kycklingfilé, tomat och grädde som serveras med ris och gömd blomkål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv den frysta blomkålen på grova sidan av rivjärnet och lägg i en kastrull med ris, 5 dl vatten och ½ tsk salt.
  2. Koka tills riset är mjukt, ca 20 min. Stek kycklingen i olja i en het stekpanna. Krydda med ½ tsk salt och peppar.
  3. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning ca 3 min till. Häll i passerade tomater, senap, 1 dl vatten och grädde. Låt sjuda ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jasmina

2021-01-13

Jag la till även en kycklingfond, och det smakade bra! Lättlagat, smidigt recept, eftersom man inte behöver hacka massa lök och grönsaker :):)

Örjan

2021-01-11

Knappt ätbart. Följde receptet. Går inte att riva frusen blomkål. För svag kryddning. 1 msk koriander (frön) 2 tsk spiskummin Fick gå i

Caroline

2020-12-15

Gott och lättlagat

Liknande recept

Spara recept

Surimicakes med fries

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kålfritters med bönsalsa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lappskojs på pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vegetarisk chiligryta

Betyg
Betyg
(125)
Spara recept

Fiskgryta med tomat och curry

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Fish and chips

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Krämig citronpasta med fisk

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Lotta Lundgren - Couscous med tomat och fisk

Betyg
Betyg
(47)