Kycklingstroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.66 (32 betyg)

Barnvänlig stroganoff gjord på kycklingfilé, tomat och grädde som serveras med ris och gömd blomkål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g fryst blomkål
  • 3 dl jasminris
  • 5 dl + 1 vatten
  • 0.5 tsk + 0,5 salt
  • 500 g frysta kycklinginnerfiléer, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g passerade tomater
  • 1 msk dijonsenap
  • 2.5 dl grädde

Gör så här

  1. Riv den frysta blomkålen på grova sidan av rivjärnet och lägg i en kastrull med ris, 5 dl vatten och ½ tsk salt.
  2. Koka tills riset är mjukt, ca 20 min. Stek kycklingen i olja i en het stekpanna. Krydda med ½ tsk salt och peppar.
  3. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning ca 3 min till. Häll i passerade tomater, senap, 1 dl vatten och grädde. Låt sjuda ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jasmina

2021-01-13

Jag la till även en kycklingfond, och det smakade bra! Lättlagat, smidigt recept, eftersom man inte behöver hacka massa lök och grönsaker :):)

Örjan

2021-01-11

Knappt ätbart. Följde receptet. Går inte att riva frusen blomkål. För svag kryddning. 1 msk koriander (frön) 2 tsk spiskummin Fick gå i

Caroline

2020-12-15

Gott och lättlagat

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(160)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(122)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(180)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(36)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g fryst blomkål
  • 3 dl jasminris
  • 5 dl + 1 vatten
  • 0.5 tsk + 0,5 salt
  • 500 g frysta kycklinginnerfiléer, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g passerade tomater
  • 1 msk dijonsenap
  • 2.5 dl grädde

Kycklingstroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.66 (32 betyg)

Barnvänlig stroganoff gjord på kycklingfilé, tomat och grädde som serveras med ris och gömd blomkål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv den frysta blomkålen på grova sidan av rivjärnet och lägg i en kastrull med ris, 5 dl vatten och ½ tsk salt.
  2. Koka tills riset är mjukt, ca 20 min. Stek kycklingen i olja i en het stekpanna. Krydda med ½ tsk salt och peppar.
  3. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning ca 3 min till. Häll i passerade tomater, senap, 1 dl vatten och grädde. Låt sjuda ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jasmina

2021-01-13

Jag la till även en kycklingfond, och det smakade bra! Lättlagat, smidigt recept, eftersom man inte behöver hacka massa lök och grönsaker :):)

Örjan

2021-01-11

Knappt ätbart. Följde receptet. Går inte att riva frusen blomkål. För svag kryddning. 1 msk koriander (frön) 2 tsk spiskummin Fick gå i

Caroline

2020-12-15

Gott och lättlagat

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(160)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(122)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(180)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(36)