För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingspett i citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Citrongräset och sojan ger spetten en asiatisk touch.

Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 finhackade citrongräs
  • 0.75 dl japansk soja
  • 2 msk olja
  • 0.5 salt
  • Till servering:
  • 1 tsk olivolja
  • 2 citroner i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingbitarna i 2 delar. Mixa citrongräs med soja, olja och salt. Blanda ihop med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 1 timme, men gärna över natten.
  2. Trä upp på grillspett eller blötlagda träspett. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla i övre delen av ugnen ca 20 min. Salta.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek citronen gyllene, ca 3 min. Servera till kycklingen.

Tips

Mer hetta? Tillsätt chili i marinaden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kirsten

2015-04-27

Fantastiskt recept! Superenkelt och smidigt. Och till och med tvååringen åt ett helt grillspett! Detta är en riktigt "keeper"!

Liknande recept

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Stekt kyckling

(1)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Indisk grillad kyckling med selleriraita

(8)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(46)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 finhackade citrongräs
  • 0.75 dl japansk soja
  • 2 msk olja
  • 0.5 salt
  • Till servering:
  • 1 tsk olivolja
  • 2 citroner i bitar

Kycklingspett i citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Citrongräset och sojan ger spetten en asiatisk touch.

Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingbitarna i 2 delar. Mixa citrongräs med soja, olja och salt. Blanda ihop med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 1 timme, men gärna över natten.
  2. Trä upp på grillspett eller blötlagda träspett. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla i övre delen av ugnen ca 20 min. Salta.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek citronen gyllene, ca 3 min. Servera till kycklingen.

Tips

Mer hetta? Tillsätt chili i marinaden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kirsten

2015-04-27

Fantastiskt recept! Superenkelt och smidigt. Och till och med tvååringen åt ett helt grillspett! Detta är en riktigt "keeper"!

Liknande recept

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Stekt kyckling

(1)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Indisk grillad kyckling med selleriraita

(8)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(46)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)