Kycklingspett i citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Citrongräset och sojan ger spetten en asiatisk touch.

Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 finhackade citrongräs
  • 0.75 dl japansk soja
  • 2 msk olja
  • 0.5 salt
  • Till servering:
  • 1 tsk olivolja
  • 2 citroner i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingbitarna i 2 delar. Mixa citrongräs med soja, olja och salt. Blanda ihop med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 1 timme, men gärna över natten.
  2. Trä upp på grillspett eller blötlagda träspett. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla i övre delen av ugnen ca 20 min. Salta.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek citronen gyllene, ca 3 min. Servera till kycklingen.

Tips

Mer hetta? Tillsätt chili i marinaden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kirsten

2015-04-27

Fantastiskt recept! Superenkelt och smidigt. Och till och med tvååringen åt ett helt grillspett! Detta är en riktigt "keeper"!

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 finhackade citrongräs
  • 0.75 dl japansk soja
  • 2 msk olja
  • 0.5 salt
  • Till servering:
  • 1 tsk olivolja
  • 2 citroner i bitar

Kycklingspett i citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Citrongräset och sojan ger spetten en asiatisk touch.

Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingbitarna i 2 delar. Mixa citrongräs med soja, olja och salt. Blanda ihop med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 1 timme, men gärna över natten.
  2. Trä upp på grillspett eller blötlagda träspett. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla i övre delen av ugnen ca 20 min. Salta.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek citronen gyllene, ca 3 min. Servera till kycklingen.

Tips

Mer hetta? Tillsätt chili i marinaden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kirsten

2015-04-27

Fantastiskt recept! Superenkelt och smidigt. Och till och med tvååringen åt ett helt grillspett! Detta är en riktigt "keeper"!

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)