För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingschnitzel med surkål och persiljepotatis

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

Panerad kycklingfilé med god surkål och potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg skalad, delad potatis
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 480 g surkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär kycklingfiléerna till två tunnare skivor. Häll upp mjöl och ströbröd i varsin tallrik och vispa ägget lätt i en annan. Fördela saltet i tallrikarna. Vänd kycklingen först i mjöl sedan i ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek schnitzlarna på medelhög värme på båda sidor, totalt ca 5 min. Lägg på hushållspapper.
  4. Värm surkålen i en kastrull.
  5. Slunga runt de kokta potatisarna med persilja och ett stänk olja och smaka av med salt och peppar.

Tips

Krydda surkålen med kumminfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



eva Anundsson

2015-03-30

Ser ut som om det saknas en sak i receptet? Kan det vara solrosfrön?

Catharina

2014-02-05

Ser att kycklingen är panerad i något mer än ströbröd, men finns inget i receptet om det. Gissar att det kan vara solrosfrön som syns på bilden. En miss?

Liknande recept

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

(2)

Garam masala kyckling

(37)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(3)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Kycklingbollar med paprikatzatziki

(19)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg skalad, delad potatis
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 480 g surkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Kycklingschnitzel med surkål och persiljepotatis

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

Panerad kycklingfilé med god surkål och potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär kycklingfiléerna till två tunnare skivor. Häll upp mjöl och ströbröd i varsin tallrik och vispa ägget lätt i en annan. Fördela saltet i tallrikarna. Vänd kycklingen först i mjöl sedan i ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek schnitzlarna på medelhög värme på båda sidor, totalt ca 5 min. Lägg på hushållspapper.
  4. Värm surkålen i en kastrull.
  5. Slunga runt de kokta potatisarna med persilja och ett stänk olja och smaka av med salt och peppar.

Tips

Krydda surkålen med kumminfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



eva Anundsson

2015-03-30

Ser ut som om det saknas en sak i receptet? Kan det vara solrosfrön?

Catharina

2014-02-05

Ser att kycklingen är panerad i något mer än ströbröd, men finns inget i receptet om det. Gissar att det kan vara solrosfrön som syns på bilden. En miss?

Liknande recept

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

(2)

Garam masala kyckling

(37)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(3)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Kycklingbollar med paprikatzatziki

(19)