Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 45 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 dl quinoa
  • 100 g rödkål eller vitkål
  • 30 g rucola
  • 30 g färska böngroddar
  • 75 g fetaost
  • 0.5 granatäpple
  • 1 salladslök, strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • flingsalt och svartpeppar
  • hummus, till servering

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med vatten så det täcker, tillsammans med buljongtärningarna. Koka tills kycklingköttet faller isär när man drar med en gaffel, ca 40 min.
  2. Lyft upp filéerna och dra isär köttet med gaffel. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla kålen fint, gärna med mandolin. Lägg upp kål, rucola, böngroddar, fetaost, granatäpple, quinoa och kyckling i små högar på tallriken.
  4. Toppa med salladslök. Ringla över olivolja, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med citron och hummus.

Tips

Det är en stor mängd kyckling och quinoa – det är så smart att ha kallt i kylen nästa dag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(179)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 dl quinoa
  • 100 g rödkål eller vitkål
  • 30 g rucola
  • 30 g färska böngroddar
  • 75 g fetaost
  • 0.5 granatäpple
  • 1 salladslök, strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • flingsalt och svartpeppar
  • hummus, till servering

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 45 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med vatten så det täcker, tillsammans med buljongtärningarna. Koka tills kycklingköttet faller isär när man drar med en gaffel, ca 40 min.
  2. Lyft upp filéerna och dra isär köttet med gaffel. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla kålen fint, gärna med mandolin. Lägg upp kål, rucola, böngroddar, fetaost, granatäpple, quinoa och kyckling i små högar på tallriken.
  4. Toppa med salladslök. Ringla över olivolja, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med citron och hummus.

Tips

Det är en stor mängd kyckling och quinoa – det är så smart att ha kallt i kylen nästa dag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(179)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)