Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 45 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 dl quinoa
  • 100 g rödkål eller vitkål
  • 30 g rucola
  • 30 g färska böngroddar
  • 75 g fetaost
  • 0.5 granatäpple
  • 1 salladslök, strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • flingsalt och svartpeppar
  • hummus, till servering

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med vatten så det täcker, tillsammans med buljongtärningarna. Koka tills kycklingköttet faller isär när man drar med en gaffel, ca 40 min.
  2. Lyft upp filéerna och dra isär köttet med gaffel. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla kålen fint, gärna med mandolin. Lägg upp kål, rucola, böngroddar, fetaost, granatäpple, quinoa och kyckling i små högar på tallriken.
  4. Toppa med salladslök. Ringla över olivolja, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med citron och hummus.

Tips

Det är en stor mängd kyckling och quinoa – det är så smart att ha kallt i kylen nästa dag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hamburgare med bostondressing

(19)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Zucchinigratäng med korv

(15)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 dl quinoa
  • 100 g rödkål eller vitkål
  • 30 g rucola
  • 30 g färska böngroddar
  • 75 g fetaost
  • 0.5 granatäpple
  • 1 salladslök, strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • flingsalt och svartpeppar
  • hummus, till servering

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 45 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med vatten så det täcker, tillsammans med buljongtärningarna. Koka tills kycklingköttet faller isär när man drar med en gaffel, ca 40 min.
  2. Lyft upp filéerna och dra isär köttet med gaffel. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla kålen fint, gärna med mandolin. Lägg upp kål, rucola, böngroddar, fetaost, granatäpple, quinoa och kyckling i små högar på tallriken.
  4. Toppa med salladslök. Ringla över olivolja, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med citron och hummus.

Tips

Det är en stor mängd kyckling och quinoa – det är så smart att ha kallt i kylen nästa dag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hamburgare med bostondressing

(19)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Zucchinigratäng med korv

(15)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies