
Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis
Betyg (1-5):
Den läckra skyn från den stekta kycklingen är så god när den blandar sig med linser och gyllene sötpotatis.
Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 dl belugalinser
- 800 g sötpotatis
- 2 msk smör eller olivolja
- 900 g kycklingfilé, i tunna skivor
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 mozzarella (à 125 g)
- 1 dl färsk basilika (+ blad till garnering)
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 0.5 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 0.5 dl balsamvinäger
- 2 msk oxfond
- 1.5 dl grädde
- 200 g körsbärstomat på kvist
- 1 tsk salt
Gör så här
- Koka linserna på låg värme ca 20 min (de ska vara lätt al dente och inte ha hunnit spricka). Skala och tärna sötpotatisen i cm-stora bitar. Råstek mjuka i smör/olja. Salta.
- Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med lite av saltet och pepparn. Skär mozzarellan i lika många bitar som kycklingskivor.
- Lägg ett basilikablad och en bit mozzarella i mitten av varje skiva. Rulla ihop och krydda med resterande salt och peppar. Hetta upp en stekpanna.
- Stek rullarna i smör/olja till fin färg runt om, 3–5 min. Tillsätt lök och vitlök. Häll i balsamvinäger, fond och grädde. Lägg tomaterna med sin kvist i pannan.
- Sätt på ett lock och låt sjuda på spisen eller i ugnen på 225° i ugnstålig panna, tills kycklingen är genomstekt och tomaterna lätt mjuka, ca 10 min. Vänd runt linserna med sötpotatisen och servera med kycklingen direkt ur pannan. Garnera med basilikablad.
Liknande recept
Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis
Betyg (1-5):
Den läckra skyn från den stekta kycklingen är så god när den blandar sig med linser och gyllene sötpotatis.
Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka linserna på låg värme ca 20 min (de ska vara lätt al dente och inte ha hunnit spricka). Skala och tärna sötpotatisen i cm-stora bitar. Råstek mjuka i smör/olja. Salta.
- Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med lite av saltet och pepparn. Skär mozzarellan i lika många bitar som kycklingskivor.
- Lägg ett basilikablad och en bit mozzarella i mitten av varje skiva. Rulla ihop och krydda med resterande salt och peppar. Hetta upp en stekpanna.
- Stek rullarna i smör/olja till fin färg runt om, 3–5 min. Tillsätt lök och vitlök. Häll i balsamvinäger, fond och grädde. Lägg tomaterna med sin kvist i pannan.
- Sätt på ett lock och låt sjuda på spisen eller i ugnen på 225° i ugnstålig panna, tills kycklingen är genomstekt och tomaterna lätt mjuka, ca 10 min. Vänd runt linserna med sötpotatisen och servera med kycklingen direkt ur pannan. Garnera med basilikablad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-02-22
Fantastiskt gott tyckte jag, barnen mindre imponerade
2017-10-16
Supergod!
2017-01-14
Otroligt god rätt, med fin balans mellan syra och sötma. En ny favorit!
2016-11-10
Kanongott! Kommer göra detta fler gånger.
2016-10-30
Hej Kan man steka färdigt kycklingen i ugnen istället? Eftersom det står i beskrivningen "den läckra skyn från den ugnsgrillade kycklingen" i vilken temperatur?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sara Maria
2020-02-22
Fantastiskt gott tyckte jag, barnen mindre imponerade
Eva
2017-10-16
Supergod!
Agneta
2017-01-14
Otroligt god rätt, med fin balans mellan syra och sötma. En ny favorit!
Cecilia
2016-11-10
Kanongott! Kommer göra detta fler gånger.
Kristina
2016-10-30
Hej Kan man steka färdigt kycklingen i ugnen istället? Eftersom det står i beskrivningen "den läckra skyn från den ugnsgrillade kycklingen" i vilken temperatur?