Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Betyg (1-5):
4.33 (36 betyg)

Den läckra skyn från den stekta kycklingen är så god när den blandar sig med linser och gyllene sötpotatis.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 2 dl belugalinser
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 900 g kycklingfilé, i tunna skivor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl färsk basilika (+ blad till garnering)
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 msk oxfond
  • 1.5 dl grädde
  • 200 g körsbärstomat på kvist
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka linserna på låg värme ca 20 min (de ska vara lätt al dente och inte ha hunnit spricka). Skala och tärna sötpotatisen i cm-stora bitar. Råstek mjuka i smör/olja. Salta.
  2. Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med lite av saltet och pepparn. Skär mozzarellan i lika många bitar som kycklingskivor.
  3. Lägg ett basilikablad och en bit mozzarella i mitten av varje skiva. Rulla ihop och krydda med resterande salt och peppar. Hetta upp en stekpanna.
  4. Stek rullarna i smör/olja till fin färg runt om, 3–5 min. Tillsätt lök och vitlök. Häll i balsamvinäger, fond och grädde. Lägg tomaterna med sin kvist i pannan.
  5. Sätt på ett lock och låt sjuda på spisen eller i ugnen på 225° i ugnstålig panna, tills kycklingen är genomstekt och tomaterna lätt mjuka, ca 10 min. Vänd runt linserna med sötpotatisen och servera med kycklingen direkt ur pannan. Garnera med basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2017-10-16

Supergod!

Agneta

2017-01-14

Otroligt god rätt, med fin balans mellan syra och sötma. En ny favorit!

Cecilia

2016-11-10

Kanongott! Kommer göra detta fler gånger.

Kristina

2016-10-30

Hej Kan man steka färdigt kycklingen i ugnen istället? Eftersom det står i beskrivningen "den läckra skyn från den ugnsgrillade kycklingen" i vilken temperatur?

Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(6)

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla

(16)

Kyckling- och potatisgryta

(7)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Kalkon med sötpotatis

(6)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

(4)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 dl belugalinser
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 900 g kycklingfilé, i tunna skivor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl färsk basilika (+ blad till garnering)
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 msk oxfond
  • 1.5 dl grädde
  • 200 g körsbärstomat på kvist
  • 1 tsk salt

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Betyg (1-5):
4.33 (36 betyg)

Den läckra skyn från den stekta kycklingen är så god när den blandar sig med linser och gyllene sötpotatis.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka linserna på låg värme ca 20 min (de ska vara lätt al dente och inte ha hunnit spricka). Skala och tärna sötpotatisen i cm-stora bitar. Råstek mjuka i smör/olja. Salta.
  2. Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med lite av saltet och pepparn. Skär mozzarellan i lika många bitar som kycklingskivor.
  3. Lägg ett basilikablad och en bit mozzarella i mitten av varje skiva. Rulla ihop och krydda med resterande salt och peppar. Hetta upp en stekpanna.
  4. Stek rullarna i smör/olja till fin färg runt om, 3–5 min. Tillsätt lök och vitlök. Häll i balsamvinäger, fond och grädde. Lägg tomaterna med sin kvist i pannan.
  5. Sätt på ett lock och låt sjuda på spisen eller i ugnen på 225° i ugnstålig panna, tills kycklingen är genomstekt och tomaterna lätt mjuka, ca 10 min. Vänd runt linserna med sötpotatisen och servera med kycklingen direkt ur pannan. Garnera med basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2017-10-16

Supergod!

Agneta

2017-01-14

Otroligt god rätt, med fin balans mellan syra och sötma. En ny favorit!

Cecilia

2016-11-10

Kanongott! Kommer göra detta fler gånger.

Kristina

2016-10-30

Hej Kan man steka färdigt kycklingen i ugnen istället? Eftersom det står i beskrivningen "den läckra skyn från den ugnsgrillade kycklingen" i vilken temperatur?

Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(6)

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla

(16)

Kyckling- och potatisgryta

(7)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Kalkon med sötpotatis

(6)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies