Kycklingröra ifrån Georgien

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Krämig, kryddig röra som är jättegod att dippa färskt bröd i eller, som här, äta till sallad. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 gula knipplökar
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g valnötter
  • 3 dl vatten
  • 0.5 hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk färskriven eller torkad gurkmeja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt och cayennepeppar
  • 2 kycklingfiléer, stekta eller kokta

Gör så här

  1. Strimla hela lökarna (även det gröna) och fräs mjuka i olja.
  2. Mixa valnötter och löken i en matberedare monterad med knivblad. Koka upp vatten och buljongtärning och tillsätt de torra kryddorna.
  3. Häll allt i matberedaren och mixa ihop. Smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar. Strimla kycklingen och vänd ner i röran.

Tips

Jättegod röra i en wrap med grillade eller färska grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Klassisk paella

(11)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Kalkon- och färskosttoast

(6)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Kyckling marengo

(29)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 gula knipplökar
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g valnötter
  • 3 dl vatten
  • 0.5 hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk färskriven eller torkad gurkmeja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt och cayennepeppar
  • 2 kycklingfiléer, stekta eller kokta

Kycklingröra ifrån Georgien

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Krämig, kryddig röra som är jättegod att dippa färskt bröd i eller, som här, äta till sallad. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla hela lökarna (även det gröna) och fräs mjuka i olja.
  2. Mixa valnötter och löken i en matberedare monterad med knivblad. Koka upp vatten och buljongtärning och tillsätt de torra kryddorna.
  3. Häll allt i matberedaren och mixa ihop. Smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar. Strimla kycklingen och vänd ner i röran.

Tips

Jättegod röra i en wrap med grillade eller färska grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Klassisk paella

(11)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Kalkon- och färskosttoast

(6)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Kyckling marengo

(29)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies