Kycklingpaj med gröna ärter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.87 (15 betyg)

Kycklingpaj med kycklingfärs, gröna ärter och äggstanning med smak av parmesanost och dijonsenap. En enkel, smakrik och matig paj perfekt till middag, buffé eller att ta med på picknick!

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g fryst pajdeg
  • Fyllning:
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 150 g frysta gröna ärter
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200º. Tina pajdegen och rulla ut den i en osmord ugnsform, ca 22 cm i diameter. Tryck till den mot kanten. Nagga bottenplattan och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingfärsen lätt. Salta och peppra. Blanda med de gröna ärterna. Vispa samman ägg, grädde, parmesanost och senap. Fyll pajskalet med färsen och häll över äggsmeten.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Servering

Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina H Eriksson

2015-02-22

Mycket god men jag uteslöt senapen och tog riven ost. Väldigt god

Liknande recept

Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 350 g fryst pajdeg
  • Fyllning:
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 150 g frysta gröna ärter
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 krm salt (eller efter smak)

Kycklingpaj med gröna ärter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.87 (15 betyg)

Kycklingpaj med kycklingfärs, gröna ärter och äggstanning med smak av parmesanost och dijonsenap. En enkel, smakrik och matig paj perfekt till middag, buffé eller att ta med på picknick!

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200º. Tina pajdegen och rulla ut den i en osmord ugnsform, ca 22 cm i diameter. Tryck till den mot kanten. Nagga bottenplattan och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingfärsen lätt. Salta och peppra. Blanda med de gröna ärterna. Vispa samman ägg, grädde, parmesanost och senap. Fyll pajskalet med färsen och häll över äggsmeten.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Servering

Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina H Eriksson

2015-02-22

Mycket god men jag uteslöt senapen och tog riven ost. Väldigt god

Liknande recept

Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)