Kycklingmackor caesar-style

Betyg (1-5):
2.67 (9 betyg)

En underbar macka som passar till både lunch och middag. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • Parmesansås
  • 2 dl majonnäs
  • 8 sardeller
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl färskriven parmesan
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Till servering
  • 4 brödskivor, gärna surdeg
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 romansallad
  • 1 dl färskriven parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp i olja en stekpanna och klicka i smör.
  2. Stek kycklingen till fin färg på båda sidor. Lägg filéerna tillsammans med tomaterna på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta på tomaterna.
  3. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 15 min.
  4. Mixa ihop majonnäsen med sardeller, senap, citronsaft och worcestershiresås.Rör ner parmesanen och smaka av med vitlök, salt och peppar.
  5. Rosta bröden och skeda på lite sås. Lägg på en kycklingfilé och toppa med en skinkskiva. Servera med sallad, tomater, mer riven parmesan och resten av såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Grillad wrap med tonfiskröra

(18)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Quinoasallad med rökt lax

(74)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • Parmesansås
  • 2 dl majonnäs
  • 8 sardeller
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl färskriven parmesan
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Till servering
  • 4 brödskivor, gärna surdeg
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 romansallad
  • 1 dl färskriven parmesan

Kycklingmackor caesar-style

Betyg (1-5):
2.67 (9 betyg)

En underbar macka som passar till både lunch och middag. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp i olja en stekpanna och klicka i smör.
  2. Stek kycklingen till fin färg på båda sidor. Lägg filéerna tillsammans med tomaterna på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta på tomaterna.
  3. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 15 min.
  4. Mixa ihop majonnäsen med sardeller, senap, citronsaft och worcestershiresås.Rör ner parmesanen och smaka av med vitlök, salt och peppar.
  5. Rosta bröden och skeda på lite sås. Lägg på en kycklingfilé och toppa med en skinkskiva. Servera med sallad, tomater, mer riven parmesan och resten av såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Grillad wrap med tonfiskröra

(18)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Quinoasallad med rökt lax

(74)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies