För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklinglårfilé med chimichurri

Betyg (1-5):
2.94 (81 betyg)

Grillade kycklinglår med smak av oregano, koriander och persilja.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Chimichurri:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl finhackad koriander
  • 1 dl finhackad oregano
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 lime delade i halvor

Gör så här

  1. Blanda limeskal och saft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
  2. Lägg kycklilnglåtfiléerna i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra i 15 minuter.

Till servering

  1. Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin färg. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°. Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen vid servering.
  2. Grilla limehalvorna och servera till kycklingen.

Tips

Det går även bra att servera chimichurri till fisk, kött eller grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Klassisk paella

(11)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(26)

Tacokyckling med picklad rödlök

(6)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Kycklinggryta med ris

(74)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingfilé med pumpa

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Chimichurri:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl finhackad koriander
  • 1 dl finhackad oregano
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 lime delade i halvor

Kycklinglårfilé med chimichurri

Betyg (1-5):
2.94 (81 betyg)

Grillade kycklinglår med smak av oregano, koriander och persilja.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda limeskal och saft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
  2. Lägg kycklilnglåtfiléerna i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra i 15 minuter.

Till servering

  1. Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin färg. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°. Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen vid servering.
  2. Grilla limehalvorna och servera till kycklingen.

Tips

Det går även bra att servera chimichurri till fisk, kött eller grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Klassisk paella

(11)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(26)

Tacokyckling med picklad rödlök

(6)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Kycklinggryta med ris

(74)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingfilé med pumpa

(0)