Kycklinglår med hasselnötscreme

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Hasselnötter och tahini ger den milda såsen karaktär.

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklinglår (med eller utan ben)
  • salt och peppar
  • 0.5 msk olja
  • 2 dl skalade hasselnötter
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk tahini
  • 0.75 msk vinäger
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja, hackad till garnering
  • salt

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till en fin stekyta och en innertemperatur på 67°, 10–20 min.
  2. Rosta hasselnötterna gyllene i torr stekpanna.
  3. Tillsätt lök, chili och olja. Stek under omrörning tills löken blivit mjuk. Tillsätt tahini. Mixa slät med en stavmixer eller i en matberedare
  4. Tillsätt vinäger och yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd runt kycklingen i såsen eller klicka såsen på kycklingen. Garnera med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen kycklingsallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingfajitas

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingklubbor med kryddiga bönor

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kycklingspett med kryddig dipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julkalkon

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g kycklinglår (med eller utan ben)
  • salt och peppar
  • 0.5 msk olja
  • 2 dl skalade hasselnötter
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk tahini
  • 0.75 msk vinäger
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja, hackad till garnering
  • salt

Kycklinglår med hasselnötscreme

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Hasselnötter och tahini ger den milda såsen karaktär.

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till en fin stekyta och en innertemperatur på 67°, 10–20 min.
  2. Rosta hasselnötterna gyllene i torr stekpanna.
  3. Tillsätt lök, chili och olja. Stek under omrörning tills löken blivit mjuk. Tillsätt tahini. Mixa slät med en stavmixer eller i en matberedare
  4. Tillsätt vinäger och yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd runt kycklingen i såsen eller klicka såsen på kycklingen. Garnera med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen kycklingsallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingfajitas

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingklubbor med kryddiga bönor

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kycklingspett med kryddig dipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julkalkon

Betyg
Betyg
(5)