För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklinglår med hasselnötscreme

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Hasselnötter och tahini ger den milda såsen karaktär.

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklinglår (med eller utan ben)
  • salt och peppar
  • 0.5 msk olja
  • 2 dl skalade hasselnötter
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk tahini
  • 0.75 msk vinäger
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja, hackad till garnering
  • salt

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till en fin stekyta och en innertemperatur på 67°, 10–20 min.
  2. Rosta hasselnötterna gyllene i torr stekpanna.
  3. Tillsätt lök, chili och olja. Stek under omrörning tills löken blivit mjuk. Tillsätt tahini. Mixa slät med en stavmixer eller i en matberedare
  4. Tillsätt vinäger och yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd runt kycklingen i såsen eller klicka såsen på kycklingen. Garnera med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(101)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Lasagne med kyckling

(64)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(9)

Citron- och saffranskyckling

(8)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g kycklinglår (med eller utan ben)
  • salt och peppar
  • 0.5 msk olja
  • 2 dl skalade hasselnötter
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk tahini
  • 0.75 msk vinäger
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja, hackad till garnering
  • salt

Kycklinglår med hasselnötscreme

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Hasselnötter och tahini ger den milda såsen karaktär.

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till en fin stekyta och en innertemperatur på 67°, 10–20 min.
  2. Rosta hasselnötterna gyllene i torr stekpanna.
  3. Tillsätt lök, chili och olja. Stek under omrörning tills löken blivit mjuk. Tillsätt tahini. Mixa slät med en stavmixer eller i en matberedare
  4. Tillsätt vinäger och yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd runt kycklingen i såsen eller klicka såsen på kycklingen. Garnera med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(101)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Lasagne med kyckling

(64)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(9)

Citron- och saffranskyckling

(8)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)