Kycklinglår med hasselnötscreme

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Hasselnötter och tahini ger den milda såsen karaktär.

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g kycklinglår (med eller utan ben)
  • salt och peppar
  • 0.5 msk olja
  • 2 dl skalade hasselnötter
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk tahini
  • 0.75 msk vinäger
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja, hackad till garnering

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till en fin stekyta och en innertemperatur på 67°, 10–20 min.
  2. Rosta hasselnötterna gyllene i torr stekpanna.
  3. Tillsätt lök, chili och olja. Stek under omrörning tills löken blivit mjuk. Tillsätt tahini. Mixa slät med en stavmixer eller i en matberedare
  4. Tillsätt vinäger och yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd runt kycklingen i såsen eller klicka såsen på kycklingen. Garnera med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Bowl med sashimilax

(4)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g kycklinglår (med eller utan ben)
  • salt och peppar
  • 0.5 msk olja
  • 2 dl skalade hasselnötter
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk tahini
  • 0.75 msk vinäger
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja, hackad till garnering

Kycklinglår med hasselnötscreme

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Hasselnötter och tahini ger den milda såsen karaktär.

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till en fin stekyta och en innertemperatur på 67°, 10–20 min.
  2. Rosta hasselnötterna gyllene i torr stekpanna.
  3. Tillsätt lök, chili och olja. Stek under omrörning tills löken blivit mjuk. Tillsätt tahini. Mixa slät med en stavmixer eller i en matberedare
  4. Tillsätt vinäger och yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd runt kycklingen i såsen eller klicka såsen på kycklingen. Garnera med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Bowl med sashimilax

(4)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies