Kycklinglår i tomatsås

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

Mört kycklinglår i smakrik tomatsås med saffran och gurkmeja. Enkel att tillaga och med få ingredienser är det här en perfekt rätt att laga när man vill att maten sköter sig själv.

Tillagningstid: 15 min + 50 min koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 8 kycklinglår med ben eller ca 800 g andra detaljer
  • 3 msk olivolja
  • 2 stora gula lökar, strimlade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.5 påse saffran (0,25 g)
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dra bort skinnet från kycklinglåren. Salta. Hetta upp oljan i en stek- eller traktörpanna. Lägg i löken och stek på medelhög värme 10 min, tills den fått ordentligt med färg.
  2. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och gurkmeja. Lägg i kycklinglåren. Låt puttra på låg värme under lock ca 35 min.
  3. Häll i saffranet och låt puttra 15 min till. Servera med till exempel ris och grönsaker.

Servering

Servera med Persiskt ris, se coop.se.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(5)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Piccata med ratatouille

(1)

Burrito med kyckling

(11)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 8 kycklinglår med ben eller ca 800 g andra detaljer
  • 3 msk olivolja
  • 2 stora gula lökar, strimlade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.5 påse saffran (0,25 g)
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Kycklinglår i tomatsås

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

Mört kycklinglår i smakrik tomatsås med saffran och gurkmeja. Enkel att tillaga och med få ingredienser är det här en perfekt rätt att laga när man vill att maten sköter sig själv.

Tillagningstid: 15 min + 50 min koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra bort skinnet från kycklinglåren. Salta. Hetta upp oljan i en stek- eller traktörpanna. Lägg i löken och stek på medelhög värme 10 min, tills den fått ordentligt med färg.
  2. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och gurkmeja. Lägg i kycklinglåren. Låt puttra på låg värme under lock ca 35 min.
  3. Häll i saffranet och låt puttra 15 min till. Servera med till exempel ris och grönsaker.

Servering

Servera med Persiskt ris, se coop.se.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(5)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Piccata med ratatouille

(1)

Burrito med kyckling

(11)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies