Kycklingkorv med palsternackspuré och picklad rödkål

Betyg (1-5):
3.45 (11 betyg)

Den picklade rödkålen ochden lena purén gör en vanligkorvmiddag till vardagsfest!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 8 kycklingkorvar, gärna med fänkål och äpple
  • 70 g spenat
  • Palsternackspuré
  • 500 g mjölig potatis
  • 500 g palsternacka
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Picklad rödkål
  • 300 g rödkål
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Palsternackspuré: Skala och skär potatis och palsternackai lika stora bitar. Kokai saltat vatten.
  2. Krossa med potatiskross eller ballongvispoch tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett krämigt mos. Smaka av med salt.

Picklad rödkål:

  1. Skär rödkålen tunt, gärna med mandolin.Lägg i en bunke och krama runt något varv med saltet.
  2. Häll vatten, socker och ättika i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen överkålen och låt svalna i kylen till servering.
  3. Stek korvarna i olja till fin färg och genomvarma. Serveramed puré, rödkål och spenat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-04-19

Till Lillianne: Det ska vara 0,5 dl ättika. Lycka till!

Lilianne

2018-04-14

Hur mycket ättika ska det vara

Liknande recept

Kycklingklubba med rostade rotgrönsaker

(2)

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

(16)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(14)

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

(17)

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

(2)

Kycklingköttbullar med picklad rotselleri

(2)

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

(21)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 8 kycklingkorvar, gärna med fänkål och äpple
  • 70 g spenat
  • Palsternackspuré
  • 500 g mjölig potatis
  • 500 g palsternacka
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Picklad rödkål
  • 300 g rödkål
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt

Kycklingkorv med palsternackspuré och picklad rödkål

Betyg (1-5):
3.45 (11 betyg)

Den picklade rödkålen ochden lena purén gör en vanligkorvmiddag till vardagsfest!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Palsternackspuré: Skala och skär potatis och palsternackai lika stora bitar. Kokai saltat vatten.
  2. Krossa med potatiskross eller ballongvispoch tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett krämigt mos. Smaka av med salt.

Picklad rödkål:

  1. Skär rödkålen tunt, gärna med mandolin.Lägg i en bunke och krama runt något varv med saltet.
  2. Häll vatten, socker och ättika i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen överkålen och låt svalna i kylen till servering.
  3. Stek korvarna i olja till fin färg och genomvarma. Serveramed puré, rödkål och spenat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-04-19

Till Lillianne: Det ska vara 0,5 dl ättika. Lycka till!

Lilianne

2018-04-14

Hur mycket ättika ska det vara

Liknande recept

Kycklingklubba med rostade rotgrönsaker

(2)

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

(16)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(14)

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

(17)

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

(2)

Kycklingköttbullar med picklad rotselleri

(2)

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies