Kycklingkorv med palsternackspuré och picklad rödkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Den picklade rödkålen ochden lena purén gör en vanligkorvmiddag till vardagsfest!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 kycklingkorvar, gärna med fänkål och äpple
  • 70 g spenat
  • Palsternackspuré
  • 500 g mjölig potatis
  • 500 g palsternacka
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Picklad rödkål
  • 300 g rödkål
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Palsternackspuré: Skala och skär potatis och palsternackai lika stora bitar. Kokai saltat vatten.
  2. Krossa med potatiskross eller ballongvispoch tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett krämigt mos. Smaka av med salt.

Picklad rödkål:

  1. Skär rödkålen tunt, gärna med mandolin.Lägg i en bunke och krama runt något varv med saltet.
  2. Häll vatten, socker och ättika i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen överkålen och låt svalna i kylen till servering.
  3. Stek korvarna i olja till fin färg och genomvarma. Serveramed puré, rödkål och spenat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-04-19

Till Lillianne: Det ska vara 0,5 dl ättika. Lycka till!

Lilianne

2018-04-14

Hur mycket ättika ska det vara

Liknande recept

Spara recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rekokyckling med asiatisk morotssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg
Betyg
(30)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 8 kycklingkorvar, gärna med fänkål och äpple
  • 70 g spenat
  • Palsternackspuré
  • 500 g mjölig potatis
  • 500 g palsternacka
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Picklad rödkål
  • 300 g rödkål
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt

Kycklingkorv med palsternackspuré och picklad rödkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Den picklade rödkålen ochden lena purén gör en vanligkorvmiddag till vardagsfest!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Palsternackspuré: Skala och skär potatis och palsternackai lika stora bitar. Kokai saltat vatten.
  2. Krossa med potatiskross eller ballongvispoch tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett krämigt mos. Smaka av med salt.

Picklad rödkål:

  1. Skär rödkålen tunt, gärna med mandolin.Lägg i en bunke och krama runt något varv med saltet.
  2. Häll vatten, socker och ättika i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen överkålen och låt svalna i kylen till servering.
  3. Stek korvarna i olja till fin färg och genomvarma. Serveramed puré, rödkål och spenat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-04-19

Till Lillianne: Det ska vara 0,5 dl ättika. Lycka till!

Lilianne

2018-04-14

Hur mycket ättika ska det vara

Liknande recept

Spara recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rekokyckling med asiatisk morotssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg
Betyg
(30)