Kycklingklubbor med tomatpasta och pistou

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Välsmakande rätt med färska örter och riven parmesanost.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (25)
  • 900 g kycklingklubbor (1 klubba per person)
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Pistou:
  • 50 g färsk spenat
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 50 g färsk basilika
  • 3 dl mild olivolja
  • 0.5 urkärnad tomat
  • svartpeppar
  • Tomatsås:
  • 1 hackad gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl marsalavin
  • svartpeppar
  • 500 g tagliatelle
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 dl pistagenötter
  • 4 msk oregano på kvist
  • 0.5 dl blad basilika
  • 4 msk riven parmesanost

Gör så här

  1. Dela kycklingklubborna i leden och pensla dem med olja. Lägg dem i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills köttet är genomstekt, cirka 25 minuter. Salta och peppra.

Pistou

  1. Lägg alla ingredienser till pistoun i en matberedare, men mixa i oljan droppvis, sedan i jämn stråle tills konsistensen blir krämig. Smaka av med salt och peppar.

Tomatsås

  1. Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt tomater, chilisås, vinäger, vitlök, oregano och honungen. Låt sjuda cirka 10 minuter. Tillsätt marsalavinet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag. Blanda pastan med tomatsåsen och lägg upp på ett stort fat. Lägg på kycklingen, strö över oliver, nötter och örter och toppa med parmesanost. Servera tillsammans med pistoun.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hampus

2013-10-21

Jag ser detta som en lyxig variant av pasta med tomatsås, grillade kycklingben och pesto. Går utmärkt att laga med färdig tomatsås och -pesto och ger då en jättebra och snabb vardagsrätt. Att servera kycklingen på en bädd av pasta gör det lyxigare, men oliver och pistagenötter kan lika gärna bytas ut mot något annat som du har hemma. Vin i tomatsås är gott, så häll i något från närmaste öppna flaska, men knäck inget marsalavin bara för den sakens skull.

Liknande recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Kycklingwok med cashewnötter

(62)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Kyckling marengo

(29)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Klassisk paella

(11)
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 900 g kycklingklubbor (1 klubba per person)
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Pistou:
  • 50 g färsk spenat
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 50 g färsk basilika
  • 3 dl mild olivolja
  • 0.5 urkärnad tomat
  • svartpeppar
  • Tomatsås:
  • 1 hackad gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl marsalavin
  • svartpeppar
  • 500 g tagliatelle
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 dl pistagenötter
  • 4 msk oregano på kvist
  • 0.5 dl blad basilika
  • 4 msk riven parmesanost

Kycklingklubbor med tomatpasta och pistou

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Välsmakande rätt med färska örter och riven parmesanost.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingklubborna i leden och pensla dem med olja. Lägg dem i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills köttet är genomstekt, cirka 25 minuter. Salta och peppra.

Pistou

  1. Lägg alla ingredienser till pistoun i en matberedare, men mixa i oljan droppvis, sedan i jämn stråle tills konsistensen blir krämig. Smaka av med salt och peppar.

Tomatsås

  1. Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt tomater, chilisås, vinäger, vitlök, oregano och honungen. Låt sjuda cirka 10 minuter. Tillsätt marsalavinet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag. Blanda pastan med tomatsåsen och lägg upp på ett stort fat. Lägg på kycklingen, strö över oliver, nötter och örter och toppa med parmesanost. Servera tillsammans med pistoun.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hampus

2013-10-21

Jag ser detta som en lyxig variant av pasta med tomatsås, grillade kycklingben och pesto. Går utmärkt att laga med färdig tomatsås och -pesto och ger då en jättebra och snabb vardagsrätt. Att servera kycklingen på en bädd av pasta gör det lyxigare, men oliver och pistagenötter kan lika gärna bytas ut mot något annat som du har hemma. Vin i tomatsås är gott, så häll i något från närmaste öppna flaska, men knäck inget marsalavin bara för den sakens skull.

Liknande recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Kycklingwok med cashewnötter

(62)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Kyckling marengo

(29)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Klassisk paella

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies