Kycklingklubbor med kryddiga bönor

Betyg (1-5):
3.82 (34 betyg)

Lättlagad kycklingrätt kryddad med chili, citron, vitlök och koriander.

Tillagningstid: 1 timme + ev tid för marinering
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 urkärnade finhackade röd chili
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk socker
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 5 dl valfria kokta bönor
  • 8 kycklingklubbor (ca 900 g)

Gör så här

  1. Blanda eller mixa alla ingredienser till marinaden. Häll den över bönor och kyckling i en ugnsfast form, marinera gärna ett par timmar.
  2. Stek i ugn cirka 45 minuter.

Tips

Chili kan bytas mot röd paprika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-09-09

Vår favoriträtt. Vi äter gärna bara bönorna.

Gunilla von Fågelqwist

2015-08-13

Mycket komplicerad rätt som dessutom inte passar till portvinet jag drack till denna rätt. Om inte portvin passar till rätten så ska ni banne mig inte skriva att den gör det.

Lena Silver

2015-07-29

Jättegod och enkel maträtt.

Malin

2013-04-11

Min absoluta favoriträtt! Mmmm! Brukar lägga till sötpotatis i bit. Det är supergott! Lägg in efter ett tag eftersom sötpotatisen blir färdig fortare än resten.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
11 st
  • Marinad:
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 urkärnade finhackade röd chili
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk socker
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 5 dl valfria kokta bönor
  • 8 kycklingklubbor (ca 900 g)

Kycklingklubbor med kryddiga bönor

Betyg (1-5):
3.82 (34 betyg)

Lättlagad kycklingrätt kryddad med chili, citron, vitlök och koriander.

Tillagningstid: 1 timme + ev tid för marinering
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda eller mixa alla ingredienser till marinaden. Häll den över bönor och kyckling i en ugnsfast form, marinera gärna ett par timmar.
  2. Stek i ugn cirka 45 minuter.

Tips

Chili kan bytas mot röd paprika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-09-09

Vår favoriträtt. Vi äter gärna bara bönorna.

Gunilla von Fågelqwist

2015-08-13

Mycket komplicerad rätt som dessutom inte passar till portvinet jag drack till denna rätt. Om inte portvin passar till rätten så ska ni banne mig inte skriva att den gör det.

Lena Silver

2015-07-29

Jättegod och enkel maträtt.

Malin

2013-04-11

Min absoluta favoriträtt! Mmmm! Brukar lägga till sötpotatis i bit. Det är supergott! Lägg in efter ett tag eftersom sötpotatisen blir färdig fortare än resten.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies