Kycklingklubbor med curry och äpple

Betyg (1-5):
3.5 (26 betyg)

Ugnsstekta saftiga kycklingklubbor smakar mums med bakpotatis och yoghurtsås med äpple och curry.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 900 g kycklingklubbor
  • 2 tsk soja
  • 1 kg potatis, gärna bakpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tärnat äpple
  • 50 g hackad gul lök
  • 2 tsk gul curry
  • 1 tsk olja
  • 0.5 tsk peppar

Gör så här

  1. Lägg kycklingklubborna i en långpanna och pensla dem med soja. Skär potatisen i stora klyftor eller halvor och fördela dem runt om kycklingen på plåten. Ringla olivolja över både kycklingen och potatisen. Salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
  2. Bryn äpple, lök och curry i olja tills löken mjuknat, cirka 5 minuter. Salta och peppra. Rör ihop äppelblandningen med yoghurt och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alexandra

2013-02-18

Grymt gott och super enkelt att göra :) Räddat middags planerna flera gånger!

Maria

2012-01-26

Hela familjen gillade det här receptet

Liknande recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(35)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Frikadeller i currysås

(9)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(21)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 900 g kycklingklubbor
  • 2 tsk soja
  • 1 kg potatis, gärna bakpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tärnat äpple
  • 50 g hackad gul lök
  • 2 tsk gul curry
  • 1 tsk olja
  • 0.5 tsk peppar

Kycklingklubbor med curry och äpple

Betyg (1-5):
3.5 (26 betyg)

Ugnsstekta saftiga kycklingklubbor smakar mums med bakpotatis och yoghurtsås med äpple och curry.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingklubborna i en långpanna och pensla dem med soja. Skär potatisen i stora klyftor eller halvor och fördela dem runt om kycklingen på plåten. Ringla olivolja över både kycklingen och potatisen. Salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
  2. Bryn äpple, lök och curry i olja tills löken mjuknat, cirka 5 minuter. Salta och peppra. Rör ihop äppelblandningen med yoghurt och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alexandra

2013-02-18

Grymt gott och super enkelt att göra :) Räddat middags planerna flera gånger!

Maria

2012-01-26

Hela familjen gillade det här receptet

Liknande recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(35)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Frikadeller i currysås

(9)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies