Kycklingklubbor med curry och äpple

Betyg (1-5):
3.5 (26 betyg)

Ugnsstekta saftiga kycklingklubbor smakar mums med bakpotatis och yoghurtsås med äpple och curry.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 900 g kycklingklubbor
  • 2 tsk soja
  • 1 kg potatis, gärna bakpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tärnat äpple
  • 50 g hackad gul lök
  • 2 tsk gul curry
  • 1 tsk olja
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingklubborna i en långpanna och pensla dem med soja. Skär potatisen i stora klyftor eller halvor och fördela dem runt om kycklingen på plåten. Ringla olivolja över både kycklingen och potatisen. Salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
  2. Bryn äpple, lök och curry i olja tills löken mjuknat, cirka 5 minuter. Salta och peppra. Rör ihop äppelblandningen med yoghurt och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alexandra

2013-02-18

Grymt gott och super enkelt att göra :) Räddat middags planerna flera gånger!

Maria

2012-01-26

Hela familjen gillade det här receptet

Liknande recept

Kokoskyckling från Kenya

(36)

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

(11)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

(2)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Grillad kyckling med chimichurry

(6)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 900 g kycklingklubbor
  • 2 tsk soja
  • 1 kg potatis, gärna bakpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tärnat äpple
  • 50 g hackad gul lök
  • 2 tsk gul curry
  • 1 tsk olja
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Kycklingklubbor med curry och äpple

Betyg (1-5):
3.5 (26 betyg)

Ugnsstekta saftiga kycklingklubbor smakar mums med bakpotatis och yoghurtsås med äpple och curry.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingklubborna i en långpanna och pensla dem med soja. Skär potatisen i stora klyftor eller halvor och fördela dem runt om kycklingen på plåten. Ringla olivolja över både kycklingen och potatisen. Salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
  2. Bryn äpple, lök och curry i olja tills löken mjuknat, cirka 5 minuter. Salta och peppra. Rör ihop äppelblandningen med yoghurt och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alexandra

2013-02-18

Grymt gott och super enkelt att göra :) Räddat middags planerna flera gånger!

Maria

2012-01-26

Hela familjen gillade det här receptet

Liknande recept

Kokoskyckling från Kenya

(36)

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

(11)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

(2)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Grillad kyckling med chimichurry

(6)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies