För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingklubba med rostade rotgrönsaker

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Kycklingklubba i ugn med rotsaker som blandas med apelsin och rucola.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingklubbor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g potatis
  • 400 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 apelsin
  • 30 g rucola
  • 2 dl bearnaisesås

Gör så här

  1. Lägg kycklingklubborna på en ugnsplåt. Krydda med salt och peppar. Halvera potatisarna. Skala och skär morötter och palsternackor i lika stora bitar. Lägg på plåten runt kycklingen och ringla över olja. Salta. Rosta allt mitt i ugnen ca 35 min.
  2. Skär bort skalet på apelsinen med en kniv och skär i tunna skivor. Vänd ihop rotsaker med rucola och apelsinskivorna. Servera med bearnaisesås

Servering

Blanda 1 dl majonnäs (gärna Hellman´s) med ½ dl sweet chilisås till en god sås.

Tips

Rödbeta, kålrot rotselleri... oavsett vilka rotsaker du har hemma, alla är goda att rosta!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kycklinggryta med mango

(243)

Kycklingvingar med mangosalsa

(3)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(13)

Enkel kycklinggryta

(71)

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

(161)

Mangokyckling med habanero

(4)

Kryddig plommonkyckling

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 kycklingklubbor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g potatis
  • 400 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 apelsin
  • 30 g rucola
  • 2 dl bearnaisesås

Kycklingklubba med rostade rotgrönsaker

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Kycklingklubba i ugn med rotsaker som blandas med apelsin och rucola.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingklubborna på en ugnsplåt. Krydda med salt och peppar. Halvera potatisarna. Skala och skär morötter och palsternackor i lika stora bitar. Lägg på plåten runt kycklingen och ringla över olja. Salta. Rosta allt mitt i ugnen ca 35 min.
  2. Skär bort skalet på apelsinen med en kniv och skär i tunna skivor. Vänd ihop rotsaker med rucola och apelsinskivorna. Servera med bearnaisesås

Servering

Blanda 1 dl majonnäs (gärna Hellman´s) med ½ dl sweet chilisås till en god sås.

Tips

Rödbeta, kålrot rotselleri... oavsett vilka rotsaker du har hemma, alla är goda att rosta!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kycklinggryta med mango

(243)

Kycklingvingar med mangosalsa

(3)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(13)

Enkel kycklinggryta

(71)

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

(161)

Mangokyckling med habanero

(4)

Kryddig plommonkyckling

(1)