Kycklingklubba med rostade rotgrönsaker

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Kycklingklubba i ugn med rotsaker som blandas med apelsin och rucola.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 4 kycklingklubbor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g potatis
  • 400 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 apelsin
  • 30 g rucola
  • 2 dl bearnaisesås

Gör så här

  1. Lägg kycklingklubborna på en ugnsplåt. Krydda med salt och peppar. Halvera potatisarna. Skala och skär morötter och palsternackor i lika stora bitar. Lägg på plåten runt kycklingen och ringla över olja. Salta. Rosta allt mitt i ugnen ca 35 min.
  2. Skär bort skalet på apelsinen med en kniv och skär i tunna skivor. Vänd ihop rotsaker med rucola och apelsinskivorna. Servera med bearnaisesås

Servering

Blanda 1 dl majonnäs (gärna Hellman´s) med ½ dl sweet chilisås till en god sås.

Tips

Rödbeta, kålrot rotselleri... oavsett vilka rotsaker du har hemma, alla är goda att rosta!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citron- och saffranskyckling

(7)

Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis

(47)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Kycklinggryta med paprika och äpple

(70)

Kycklinggryta med mango

(223)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 kycklingklubbor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g potatis
  • 400 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 apelsin
  • 30 g rucola
  • 2 dl bearnaisesås

Kycklingklubba med rostade rotgrönsaker

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Kycklingklubba i ugn med rotsaker som blandas med apelsin och rucola.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingklubborna på en ugnsplåt. Krydda med salt och peppar. Halvera potatisarna. Skala och skär morötter och palsternackor i lika stora bitar. Lägg på plåten runt kycklingen och ringla över olja. Salta. Rosta allt mitt i ugnen ca 35 min.
  2. Skär bort skalet på apelsinen med en kniv och skär i tunna skivor. Vänd ihop rotsaker med rucola och apelsinskivorna. Servera med bearnaisesås

Servering

Blanda 1 dl majonnäs (gärna Hellman´s) med ½ dl sweet chilisås till en god sås.

Tips

Rödbeta, kålrot rotselleri... oavsett vilka rotsaker du har hemma, alla är goda att rosta!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citron- och saffranskyckling

(7)

Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis

(47)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Kycklinggryta med paprika och äpple

(70)

Kycklinggryta med mango

(223)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies